Δεν παραδίδει την έδρα, δεν συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ o Θεοχαρόπουλος

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε πως θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιστρέψει την κοινοβουλευτική του έδρα μετά τη διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής. Διαψεύδει σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αγ. Κωνσταντίνου.

«Η απόφασή μου να υπερψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι οριστική» δήλωσε (ΣΚΑΪ) ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ ερωτηθείς για τη στάση του σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης από τη Ν.Δ. είπε ότι θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενό της.

«Δεν μπορώ να προκαταλάβω τη θέση της ΔΗΜΑΡ απέναντι σε μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής από τη Ν.Δ.. Περιμένω να δω το περιεχόμενό της, αν και εφόσον κατατεθεί» τόνισε.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν θα επιστρέψει την κοινοβουλευτική του έδρα μετά τη διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής, καθώς – όπως σημείωσε, «δεν είναι δυνατό να αυτοδιαγραφεί η ΔΗΜΑΡ από τη Βουλή».

Σε ό,τι αφορά στις επόμενες εκλογές είπε πως δεν θα είναι υποψήφιος σε κανένα ψηφοδέλτιο Επικρατείας και πρόσθεσε πως «η ΔΗΜΑΡ θα αποφασίσει τις συμμαχίες της εν όψει των επόμενων εκλογών, οι οποίες πρέπει να γίνουν ‘χθες’».

Διάψευση σεναρίων
Την ίδια ώρα, η ΔΗΜΑΡ διέψευσε τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όσοι αναφέρονται σε παζάρια κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, συνηθισμένοι από παλαιοκομματικές πρακτικές άλλων κομμάτων, μη μπορώντας να χωνέψουν την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να μείνει σταθερή στη θέση της για ένα εθνικό θέμα αρχών, την ανάγκη επίλυσης του Μακεδονικού» ανέφερε, απαντώντας σε δημοσιεύματα (Φιλελεύθερος) που κάνουν λόγο για προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα