Δεν ξεμπερδεύει εύκολα με τη Δικαιοσύνη ο Φιγιόν

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας με τη σημαία της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν δέχθηκε νέο πλήγμα στην ήδη αποδυναμωμένη καμπάνια του, καθώς η γαλλική Δικαιοσύνη δεν αναμένεται να κλείσει την έρευνα για το ζήτημα της εργασίας της συζύγου του, Πενελόπ, ως κοινοβουλευτικού του συνεργάτη.
«Τα πολλά στοιχεία που έχουμε συλλέξει ως τώρα δεν δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς κλείσιμο της υπόθεσης», δήλωσε η εισαγγελέας Ελιάν Ουλέτ.
Η αποκάλυψη ότι ο 62χρονος δεξιός πολιτικός, πρωθυπουργός της Γαλλίας μεταξύ 2007 και 2012 (επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί), χρησιμοποιούσε τη σύζυγό του, αλλά και δύο από τα παιδιά του ως συνεργάτες του κατά τη θητεία του σε Εθνοσυνέλευση και Γερουσία, έχουν προκαλέσει πλήγμα στη δημοτικότητά του και τον έριξαν από την πρώτη στην τρίτη θέση στην προτίμηση των ψηφοφόρων.
Πέραν της ακροδεξιάς υποψήφιας προέδρου της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, τον κ. Φιγιόν υπερσκέλισε και ο Εμανουέλ Μακρόν, κεντρώος σοσιαλφιλελεύθερος ο οποίος είχε υπηρετήσει ως υπουργός Οικονομίας την κεντροαριστερή κυβέρνηση του Μανουέλ Βαλς (επί προεδρίας Φρανσουά Ολάντ).
Οι νομικοί εκπρόσωποι του κ. Φιγιόν επανέλαβαν την Πέμπτη την κατηγορία προς την οικονομική εισαγγελία ότι παραβιάζει τη διάκριση μεταξύ της νομοθετικής εξουσίας – δηλαδή του κοινοβουλίου – και της δικαστικής, συμπληρώνοντας ότι οι πόροι που δικαιούτο ο κεντροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος ως βουλευτής και γερουσιαστής για την κοινοβουλευτική του δραστηριότητά είναι απόρρητοι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα