Μητσοτάκης:Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο,ένας ψεύτης πρωθυπουργός ή ένας αυταπατόμενος πρωθυπουργός

CDA10D4DBF373DD40A00FB8C0DBEF4BB

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε ιδιαίτερα σκληρά την ομιλία του  στην Ολομέλεια της Βουλής, λέγοντας στον Αλέξη Τσίπρα πως ”είτε είναι ψεύτης είτε αυταπατόμενος δεν αξίζει να είστε πρωθυπουργός”.

Συγκεκριμένα,ο κ.Μητσοτάκης είπε “Είστε ένας πρωθυπουργός που όταν έσπασε τα μούτρα του πήρε μία ολόκληρη χώρα και τη φέσωσε 86 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό τους. Υπήρξε συνειδητή πολιτική απάτη, κυνική και αδίστακτη”. Παράλληλα είπε”Η χυδαιότερη εξαπάτηση των Ελλήνων που υπήρξε ποτέ. Θα περίμενε κανείς η κυβερνητική στροφή στη μνημονιακή πραγματικότητα θα συνοδευόταν από στοιχειώδη κριτική, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Αντί να δηλώνετε την μεταμέλεια σας συνεχίζετε την δημαγωγία σας”.

Αναφορικά με το ταμείο δήλωσε πως αυτό θα κρατάει δεσμευμένη την περιουσία του ελληνικού κράτους μέχρι το 2115. Όπως είπε,” οι δανειστές ξέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να μείνει πάση θυσία στην εξουσία και για αυτό τον δεσμεύουν με αυτό το υπερταμείο. Είναι ημέρα ντροπής για τη Βουλή”. “Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά οι δικές σας παλινωδίες. Εξηγήστε μας είναι καλές οι ιδιωτικοποιήσεις ή όχι. Για αυτο σας ζητούν να δεσμεύσετε όλη τη χώρα για να μείνετε στις καρέκλες. Σας το λέμε εμείς που είμαστε σταθεροί στις αποκρατικοποιήσεις. Σε εμάς δεν τόλμησαν σε εμάς να ζητήσουν τέτοιο ταμείο οι δανειστές και ούτε πρόκειται όταν γίνουμε κυβέρνηση”. Ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σχολίασε” Δεν γίνατε φιλελεύθερος κύριε Τσίπρα επειδή ψηφίσατε κάποια μέτρα, αλλά εσείς υποχρεωθήκατε να ψηφίσετε κάτι που δεν πιστεύετε και αυτο θα οδηγήσει σε μία νέα ιλαροτραγωδία. Είναι βαθιά νυχτωμένος εάν νομίζει πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα απογειωθεί η οικονομία”.

Παράλληλα,ο κ.Μητσοτάκης ,ζήτησε εκ νέου πρόωρες εκλογές λέγοντας πως ”Όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση από την εξουσία τόσο το καλύτερο θα είναι για τη χώρα”. Παράλληλα,έκανε άνοιγμα προς όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου. Στο ερώτημα των Ελλήνων εάν υπάρχει άλλος δρόμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ανακοινώσει μία νέα συμφωνία και ένα νέο πρόγραμμα για το 2017-2021. Για τα πρωτογενή πλεονάσματα δήλωσε πως δεν μπορεί η Ελλάδα να πιάσει τον στόχο 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,αναφερόμενος στο χρέος είπε πως ” δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας , αλλά οι μεταρρυθμίσεις και η ανταγωνιστικότητα που δεν υπάρχουν πια.  Αυτά τα δύο επηρεάζουν το χρέος”. ”Πάλι αυταπατηθήκατε ότι θα κάνετε κούρεμα χρέους”ενώ προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα λάβει καμία δέσμευση για το χρέος εάν δεν τελειώσει το πρόγραμμα το 2018.

Τέλος,τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα οδηγήσει τη χώρα εκτός Μνημονίων με έναν οδικό χάρτη για το 2017-2021. ”Τα χρόνια της κρίσης ήταν διδακτικά δυστυχώς για όλους μας και έχουν όλοι καταλάβει πως ο τολμηρές μεταρρυθμίσεις είναι πλέον μονόδρομος. Όλοι οι μεταρρυθμιστές σήμερα είναι στην ίδια μεριά του λόφου. Σύμμαχοι στις μεταρρυθμίσεις είναι η αλήθεια, ενώ αντίπαλοι είναι ο λαϊκισμός σε όλες του τις μορφές ανεξάρτητα από το πολιτικό καμουφλάζ”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα