«Δεν επιτρέπουμε στη Ν.Δ. να επενδύει πολιτικά στην τραγωδία»

«Το ότι εμείς φέρουμε πολύ βαρύ το φορτίο της τραγωδίας δεν σημαίνει ότι επιτρέπουμε, ειδικά στην αξιωματική αντιπολίτευση που έχεις σωρευμένες ευθύνες και γι’ αυτή την τραγωδία και για άλλες, να επενδύει πολιτικά σε μια τέτοια κατάσταση», σχολίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, σχολιάζοντας τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης τόνισε (ΕΡΤ) ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη και σημείωσε την άμεση ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για την αποκατάσταση των πληγέντων.

«Μέσα σ’ αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τον κύριο Μητσοτάκη», σχολίασε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση που, με μια άθλια στάση, με συγκεκριμένη τακτική και με συγκεκριμένα κανάλια και διαύλους επικοινωνίας, προσπαθεί να χρεώσει στην κυβέρνηση όλη την τραγωδία».

Ο κ. Σπίρτζης έδειξε έγγραφο με ομιλία του Αντώνη Σαμαρά (Ζάππειο 1), όπου προσδιορίζονταν σε 12,1 δισ. τα έσοδα από νομιμοποίηση αυθαιρέτων.

«Ποια στελέχη της Ν.Δ. έχτιζαν και επέτρεπαν μάντρες; Η Ν.Δ. έκανε πολιτική μέσα από πολιτικής γης, κρατούσε τους πολίτες ομήρους και τους εκβίαζε μέσα από τα αυθαίρετα και τη νομιμοποίησή τους», πρόσθεσε και ζήτησε από τη Ν.Δ. να μην προκαλεί με τη στάση της.

«Υπάρχει γραμμή στην αντοχή μας όσον αφορά την επικοινωνιακή αθλιότητα που ζούμε τις τελευταίες μέρες», είπε επίσης.

Κάλεσε, τέλος, όλους (πολίτες, Τοπική Αυτοδιοίκηση, πολιτικό κόσμο) να «γυρίσουν σελίδα» προκειμένου να μην επαναλαμβάνονται οι στρεβλώσεις και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει με ασφάλεια και εγκυρότητα πρόληψη στις πυρκαγιές, να αξιοποιηθούν σύγχρονα συστήματα και να εξασφαλιστεί το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα