Δεν εκτέθηκε στον νευροτοξικό παράγοντα ο Βρετανός αστυνομικός

Εκτός κινδύνου βρίσκεται ένας αστυνομικός που προέβη σε ιατρικές εξετάσεις για πιθανή έκθεση στον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ, έπειτα από τη δηλητηρίαση ενός ζευγαριού στην πόλη Έισμπερι την περασμένη εβδομάδα.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι ο αστυνομικός που αναζήτησε προληπτική ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο του Σάλσμπερι σε σύνδεση με το περιστατικό στο Έισμπερι, εξετάστηκε και όλα είναι καθαρά», ανέφερε η αστυνομία με ανάρτηση στο Twitter.

Ένας 45χρονος άνδρας και η 44χρονη γυναίκα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής καθώς την περασμένη εβδομάδα εκτέθηκαν στο Νοβιτσόκ αφού άγγιξαν ένα μολυσμένο αντικείμενο, ανέφερε η αστυνομία του Λονδίνου.

Σημειώνεται πως το ζευγάρι εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από το σημείο όπου δηλητηριάστηκε ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του.

Μετά από εργαστηριακούς  ελέγχους, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Τσάρλι Ρόουλι και Ντον Στούρτζες δηλητηριάστηκαν από τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα