Δεν βλέπει πρόωρες εκλογές η Citigroup

Απίθανο εξακολουθεί να θεωρεί η Citigroup το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις προς το στρατόπεδο της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή έκθεση της αμερικανικής τράπεζας, η ελληνική κυβέρνηση παραμένει υπό αυξημένη πίεση, τόσο από το εσωτερικό της, όσο και από την αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, δηλώνει πως εξακολουθεί να θεωρεί απίθανες τις πρόωρες εκλογές, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις.

Όσον αφορά την εκκρεμούσα διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, η Citigroup σημειώνει ότι η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας καθίσταται επιτακτική και για τους πιστωτές, εξαιτίας των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων στις χώρες της Ε.Ε.

«Δεν είναι προς το συμφέρον της Ε.Ε. να προκληθεί ακόμη μία αναταραχή στην Ελλάδα, μέσω της αύξησης του κινδύνου μίας ελληνικής χρεοκοπίας ή ενός Grexit» τονίζει, στο ίδιο πλαίσιο.

Καταλήγοντας, συνοψίζει πως το σενάριο επίτευξης συμφωνίας εντός των επόμενων, λίγων μηνών, είναι το πλέον πιθανό, παρότι η προθεσμία της 20ης Φεβρουαρίου μοιάζει ανέφικτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα