Δεν αποσύρεται από την κούρσα ο Σάντερς-Αλλά θα συνεργαστεί με την Κλίντον

dfdsfO Μπέρνι Σάντερς δεν αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα, αλλά θα συνεργαστεί με τη Χίλαρι Κλίντον, επειδή μια προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ θα συνιστούσε “καταστροφή”.

Ο γερουσιαστής από το Βερμόν Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος έγινε δεκτός σήμερα από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, δήλωσε ότι θα συναντηθεί στο εγγύς μέλλον με την Χίλαρι Κλίντον, την αντίπαλό του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τρόπους για να νικήσουν τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο 74χρονος Σάντερς υπογράμμισε ότι μια προεδρία του Τραμπ θα συνιστούσε “καταστροφή”.

Παρά την πρόθεσή του να συνεργαστεί με την Κλίντον και παρ’ ότι η τελευταία έχει ήδη συγκεντρώσει τον αριθμό των εκλεκτόρων που χρειάζεται για να εξασφαλίσει το χρίσμα στο συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Σάντερς είπε ότι θα συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του και θα συμμετάσχει στις προκριματικές που θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον την επόμενη Τρίτη. Πρόσθεσε ότι σκοπεύει να θέσει τα ζητήματα που πρόβαλε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και στο συνέδριο που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο και ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει μια στροφή της κοινωνίας προς μια “ολιγαρχική μορφή”.

Ο Σάντερς, που συνομίλησε με τον Ομπάμα επί περίπου μία ώρα, ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο αλλά και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν για την ουδετερότητα που τήρησαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και για το γεγονός ότι δεν εξέφρασαν τη στήριξή τους σε κανέναν από τους υποψηφίους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε επίσημα σήμερα υπέρ της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Ομπάμα δήλωσε αναφερόμενος στην Κλίντον «δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει ποτέ κάποιο πρόσωπο που να είχε περισσότερα προσόντα για να αναλάβει αυτό το αξίωμα».

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Κλίντον ότι «είμαι μαζί της (…) αδημονώ να βγω εκεί έξω και να συμμετάσχω στην προεκλογική εκστρατεία μαζί με τη Χίλαρι».

Η πρώην πρώτη κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ομπάμα με ανακοίνωσή της για την υποστήριξή του.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο Ομπάμα αναμένεται να πάρει μέρος σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Κλίντον την επόμενη εβδομάδα στο Ουισκόνσιν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα