Δεν έχει εμπιστοσύνη στα ασφαλιστικά ταμεία το 84% των πολιτών

Ανήσυχοι για το μέλλον των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων και των συντάξεων εμφανίζονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες πολίτες. Το 84% αυτών φοβάται ότι τα Ταμεία δεν θα είναι σε θέση να καταβάλλουν επαρκείς συντάξεις στο μέλλον, ενώ το 89% αναμένει μείωση των κρατικών συντάξεων. Το γεγονός αυτό ωθεί σταδιακά ολοένα και περισσότερο τους πολίτες στην ιδιωτική ασφάλιση, την οποία κατατάσσουν πλέον ως βασική ανάγκη.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας MRB που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από την τελευταία, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών αναμένει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των κρατικών ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία δεν θεωρεί ασφαλή, καθώς και μείωση των συντάξεων στο μέλλον.

Παράλληλα, σημειώνεται στροφή προς την ιδιωτική ασφάλιση, η οποία θεωρείται πλέον τρίτη βασική προτεραιότητα, μετά την εκπαίδευση των παιδιών και την κάλυψη βασικών αγαθών επιβίωσης, σε πιθανή βελτίωση εισοδήματος.

 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα