Δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Χουάν Γκουαϊδό – Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών ο Μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε και μεταδόθηκε από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik τόνισε ότι δεν έχει εκδοθεί ως τώρα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας την περασμένη εβδομάδα.
«Εξ όσων γνωρίζω, αυτό το μέτρο δεν έχει παρθεί ως τώρα. Ας περιμένουμε (να ολοκληρωθούν) οι εσωτερικές συνταγματικές και δικαστικές διαδικασίες για να δούμε τα αποτελέσματα. Δεν θα βιαστούμε, θα περιμένουμε», τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Για τον Μαδούρο, το ζήτημα είναι συνταγματικό και επαφίεται στη δικαιοσύνη της Βενεζουέλας.
«Ως αρχηγός του κράτους, έχω την άποψη ότι γίνεται απόπειρα πραξικόπημα, κατά παραβίαση του Συντάγματος. Αλλά αυτή είναι απλά η γνώμη του αρχηγού του κράτους. Πρέπει να ενεργήσει ο γενικός εισαγγελέας, και έχει ήδη αρχίσει να ενεργεί, πρέπει να ενεργήσει το Ανώτατο Δικαστήριο, και ήδη ενεργεί. Και ό,τι αποφασίσουν ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια θα εφαρμοστεί από το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας», ανέφερε ο Μαδούρο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας (TSJ) επέβαλε χθες Τρίτη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον 35χρονο Γκουαϊδό, πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης — του μοναδικού θεσμού που ελέγχει η αντιπολίτευση στη χώρα — και πάγωσε τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του ως την αποπεράτωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος του για τις πρόσφατες ενέργειές του.
Ο Νικολάς Μαδούρο, εξάλλου δήλωσε θα καλωσόριζε την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την ανανέωση της σύνθεσης της εθνοσυνέλευσης.
«Θα ήταν πολύ καλό να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα μας προσέφερε μια καλή μορφή πολιτικής συζήτησης, (θα έδινε) μια λύση μέσω της λαϊκής ψήφου. Θα συμφωνούσα και θα το υποστήριζα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα