Δεκάδες νεκροί από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Συρία

tourkia-suria-stratos-armata-maxisΘέσεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG πλήττει από το πρωί η τουρκική αεροπορία στη βόρεια Συρία, συνεχίζοντας την επιχείρηση «εκκαθάρισης» της περιοχής στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.
Η YPG αποτελεί τον ένοπλο βραχίονα του συριακού κουρδικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το οποίο θεωρείται συριακό παρακλάδι του παράνομου στην Τουρκία αυτονομιστικού – αποσχιστικού Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε σήμερα, ότι τα τουρκικά αεροπλάνα έπληξαν περιοχές βόρεια της Μανμπίτζη, η οποία βρίσκεται κοντά στην κουρδική πόλη Τζαραμπούλους. Από την επίθεση έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ έχουν τραυματιστεί ακόμη 12.
Η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε και το χωριό αλ-Αμάρνα, σκοτώνοντας ακόμη 15 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 20. Το συγκεκριμένο χωριό, το οποίο ελέγχεται από τους Κούρδους, πολιορκείται τις τελευταίες ημέρες από τις κοινές δυνάμεις της Τουρκίας και των Σύρων ανταρτών.
Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Άγκυρα γνωστοποίησε ότι σκότωσε 25 Κούρδους τρομοκράτες, μέλη του ΡΚΚ και του PYD. «Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην πληγεί ο άμαχος πληθυσμός» διαβεβαίωσε παράλληλα.
Χθες, τουρκικές πηγές ανέφεραν ότι σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρεις, μετά από επίθεση Κούρων με ρουκέτες, στη βόρεια Συρία.
Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την Τετάρτη, την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», με στόχο αφενός, την εκδίωξη των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την περιοχή, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας, και αφετέρου, την ανάσχεση της προώθησης των κουρδικών πολιτοφυλακών.
Η συνολική δύναμη της Τουρκίας στη Συρία αριθμεί αυτή τη στιγμή, σε 50 άρματα μάχης και 380 στρατιώτες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα