Δείτε Live την πορεία της κακοκαιρίας-Που θα χιονίσει

Η «Χιόνη»  σαρώνει τη χώρα. Μπορείτε να δείτε ζωντανά την πορεία της κακοκαιρίας. Στην Αττική χιονίζει ακόμα και στην Ιπποκράτειο πολιτεία, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό. Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν από το πρωί της Τετάρτης, ενώ σημαντική πτώση έχει παρουσιάσει η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος αυτής.
Κατά το υπόλοιπο της ημέρας, η «Χιόνη» θα δώσει βροχοπτώσεις κυρίως στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο και σε παράκτιες περιοχές.

Παρακολουθήστε Live πώς κινείται η κακοκαιρία «Χιόνη»:

Ειδικότερα για την Αττική, αναμένονται βροχές κατά περιόδους, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Σχετικά ισχυρά αναμένεται να είναι τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη.

Αξιόλογες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν όχι μόνο στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (Πάρνηθα-Κιθαιρώνας-Γεράνεια Όρη >400-500μ., Πεντέλη >500-600μ.).

Χιονοπτώσεις σήμερα το βράδυ
Χιονοπτώσεις σήμερα το βράδυ

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, στην ανατολική Αττική και στα νησιά του Αιγαίου. Στον επόμενο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η ισχύς των ανέμων θα ξεπεράσει τα 8 μποφόρ σήμερα.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα της κακοκαιρίας έως και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν στο Αιγαίο και θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ, όπως φαίνεται στον παρακάτω χάρτη.

 

Πηγές: Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, weather.gr, Meteoclub, windy

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα