Δείτε LIVE την παράδοση του στρατοπέδου «Π. Μελά» στον δήμο και τους πολίτες

O πρωθυπουργός κάνει ανακοινώσεις για την παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου “Παύλου Μελά” στην Tοπική Aυτοδιοίκηση, για την οποία έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες, όπως έχουν κάνει γνωστό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και φορέων της.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καμμένος είχε πει ότι οι όροι που έμπαιναν από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ήταν να δοθούν τουλάχιστον 100 κατοικίες (εκτός στρατοπέδου) οι οποίες θα παραχωρηθούν σε αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να δημιουργηθούν εντός του στρατοπέδου δύο Μουσεία, ένα για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη για θέματα της περιοχής:

Η δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ), το οποίο θα μπει στην αφετηρία μέχρι το τέλος του Μαρτίου με αρχικό κεφάλαιο ύψους 10 εκατ. ευρώ, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του αρμόδιου περιφερειάρχη, Θεόδωρου Καρυπίδη, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Το Ταμείο θα έχει ως κύριο στόχο τη χρηματοδοτική στήριξη υπό μορφή εγγυήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το τραπεζικό σύστημα. (αναλυτικά)

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

13:00 Επίσκεψη στο Δήμο Παύλου Μελά. Παράδοση του Σχεδίου Παραχώρησης του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες.

(Εγκαταστάσεις Στρατοπέδου Παύλου Μελά).

15:00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους Προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων των νομών της Δυτικής Μακεδονίας. Ανακοίνωση της δημιουργίας Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας

(Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκη)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα