Δείτε LIVE την κρίσιμη ψηφοφορία για τις τηλεοπτικές άδειες στη Βουλή

ÂÏÕËÇ-ÍÏÌÏ×ÅÄÉÏ ÔÏÕ ÕÐ. ÅÓÙÔÅÑÉÊÙÍ// Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ Ã. ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ.(EUROKINISSI-ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ)Νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες αναμένεται να καταθέσει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καθώς σήμερα είναι η κρίσιμη συζήτηση και ψήφιση της τροπολογίας για τις τροπολογίες για τις άδειες στην Ολομέλεια της Βουλής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ενημέρωση που έκανε ο Ν. Παππας στους βουλευτές και τα στελέχη της Επιτροπής Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ, η νομοτεχνική βελτίωση θα δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ που πλέον μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα μεταβιβαστούν από την κυβέρνηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η νέα νομοτεχνική βελτίωση θα προβλέπει πως σε περίπτωση προκήρυξης διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. Επίσης, θα προβλέπεται πως στην ίδια περίπτωση το ΕΣΡ θα πρέπει να έχει σύμφωνη γνώμη και για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων προς τον κ. Παππά αν την Δευτέρα αισθάνεται αισιόδοξος πως θα συγκροτηθεί ΕΣΡ εκείνος δήλωσε πως πρέπει να ερωτηθεί η ΝΔ και ότι αν το επιθυμεί η αξιωματική αντιπολίτευση το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα συγκροτηθεί.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα