Δείτε LIVE εικόνα από το σημείο της αεροποειρατείας στη Μάλτα

Τα μέσα ενημέρωσης της Μάλτας μετέδωσαν ότι εκδηλώθηκε αεροπειρατεία σε αεροσκάφος τύπου AIRBUS A320 της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS με 118 επιβαίνοντες, το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη .
Δραματικές στιγμές ζουν οι 118 επιβάτες πτήσης της Afriqiyah Airways που εκτελούσε πτήση στο εσωτερικό της Λιβύης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ένοπλοι κατέλαβαν το αεροπλάνο και απαίτησαν από τους πιλότους να οδηγήσουν το αεροσκάφος στη Μάλτα.
Το αεροσκάφος λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) προσγειώθηκε στη Μάλτα με 118 επιβαίνοντες (111 επιβάτες, εκ των οποίων 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα βρέφος.
Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι οι δράστες αποφάσισαν να ανοίξουν την πόρτα του αεροπλάνου απελευθερώνοντας ορισμένους ομήρους.
Σύμφωνα με αξιωματούχο ασφαλείας, ο πιλότος επιχείρησε να προσγειωθεί στη Λιβύη, αλλά ο αεροπειρατής (ή αεροπειρατές) αρνήθηκαν. Ο πιλότος ενημέρωσε σχετικά τον πύργο ελέγχου της Τρίπολης και στη συνέχεια διακόπηκαν οι τηλεπικοινωνίες.
Στρατιώτες παρατάχθηκαν σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το αεροπλάνο καθώς ήταν σταματημένο στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης και κανένας δεν φάνηκε να εισέρχεται ή να εξέρχεται από αυτό. Οι κινητήρες του βρίσκονταν σε λειτουργία ακόμη και 45 λεπτά μετά την προσγείωσή του, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι όλες οι άλλες πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας ματαιώθηκαν ή υποχρεώθηκαν να αλλάξουν προορισμό.
Δεν είναι σαφές αν έχει συνεργούς. Υπάρχουν πάντως δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο δράστες.
Ο αεροπειρατής φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι υποστηρικτής του νεκρού πρώην δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι και σύμφωνα με διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ζητά την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι.
Ο αεροπειρατής είπε στο πλήρωμα ότι προτίθετο να αφήσει τους 111 επιβάτες να εγκαταλείψουν το Airbus A320, αλλά όχι και το επταμελές του πλήρωμα, αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του, σύμφωνα με την εφημερίδα Times της Μάλτας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα