Δείτε σε απευθείας μετάδοση την κοινή συνέντευξη Τσίπρα – Νετανιάχου στο Ισραήλ

Στο πλαίσιο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη οι διμερείς συναντήσεις των ομόλογων υπουργών των δύο χωρών. Οι συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, μια σειρά από τομείς όπως την ενέργεια, τις θαλάσσιες μεταφορές, την καινοτομία, τις υδάτινες τεχνολογίες- περιβαλλοντική προστασία, τις μεταφορές, τον τουρισμό, την ασφάλεια, τις εμπορικές συνεργασίες.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Ισραήλ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό – κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Ακόμη, στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης με το Ισραήλ, αναμένεται να συζητηθούν επίσης το Παλαιστινιακό, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις. Παράλληλα, με την επίσκεψη στο Ισραήλ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Παλαιστίνη, όπου θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα