Δείπνο Τσίπρα – ΣΕΤΕ για την πορεία του ελληνικού τουρισμού

Στο επίκεντρο του δείπνου που παραθέτει η διοίκηση του ΣΕΤΕ στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται η πορεία του ελληνικού τουρισμού, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να δείχνουν μεγάλη αύξηση των αφίξεων και των εσόδων φέτος.

Δείπνο στον Αλέξη Τσίπρα παραθέτει η διοίκηση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), μετά το περίφημο στοίχημα που είχαν βάλει πέρσι αναφορικά με τις τουριστικές αφίξεις του 2016. Στο δείπνο θα παρευρεθούν επίσης η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης αναμένεται να επισημάνει το ρόλο του τουρισμού στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας καθώς με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία η αύξηση των αφίξεων και εσόδων αναμένεται φέτος να προσθέσει μια επιπλέον μονάδα στο ΑΕΠ. Όπως έχουν ήδη επισημάνει η τουριστικοί επιχειρηματίες, απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές και η μη σοβαρή επιδείνωση των εξωγενών παραγόντων στην περιοχή.

Αυτό που αναμένεται να ζητήσει ο ΣΕΤΕ από την κυβέρνηση είναι η διευθέτηση χρόνιων θεσμικών εκκρεμοτήτων που διατρέχουν τους επιμέρους κλάδους του τουρισμού όπως το χωροταξικό, ο περιορισμός της γραφειοκρατίας, η στήριξη του επιχειρείν και η ελάφρυνση της υπερφορολόγησης σε συνδυασμό με την πάταξη της παραοικονομίας.

Εκκρεμότητες που για την αντιμετώπισή τους, ο Πρωθυπουργός υπεσχέθη την προσωπική στήριξή του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα