Δανία: Συμφωνία για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης με Φιλελεύθερους και Συντηριτικούς

feb4137f2ff298cd924e8a2ac6a0290eΗ συμφωνία ανακοινώθηκε στο Twitter και μπορεί να μειώσει το πολιτικό ρίσκο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, καθώς η κυβέρνηση μειοψηφίας του Ράσμουσεν βρίσκεται αντιμέτωπη με σκληρές διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων, διάρκειας 10 ετών.

Ο πρωθυπουργός της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία και το Συντηρητικό Κόμμα.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε στο Twitter και μπορεί να μειώσει το πολιτικό ρίσκο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, καθώς η κυβέρνηση μειοψηφίας του Ράσμουσεν βρίσκεται αντιμέτωπη με σκληρές διαπραγματεύσεις για την εφαρμογή προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων, διάρκειας 10 ετών.

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το 2015, η κυβέρνηση συγκροτήθηκε από το Φιλελεύθερο Κόμμα του Ράσμουσεν, το οποίο έχει μόλις 34 από τις 179 έδρες στο κοινοβούλιο.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν προσκάλεσε το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας, που είναι το μεγαλύτερο από τα τρία κόμματα που υποστηρίζουν την παρούσα κυβέρνηση, να συμμετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα