Δανία: Παραίτηση βουλευτή για τα σχέδια κατάσχεσης αντικειμένων αξίας προσφύγων

Ένας ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος της Δανίας παραιτήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του και εντάχθηκε σε αριστερό κόμμα για να διαμαρτυρηθεί για το σχέδιο της κυβέρνησης της Δανίας να κατάσχει τα αντικείμενα αξίας των προσφύγων προκειμένου να χρηματοδοτήσει την παραμονή τους στην χώρα.E9B8D3794251447C797492002114D6E3

Το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει μεταξύ άλλων ότι θα επιτρέπεται η έρευνα στις αποσκευές των προσφύγων και μεταναστών και θα κατάσχονται όλα τα αντικείμενα αξίας ή τα μετρητά άνω των 3.000 κορώνων (περίπου 400 ευρώ). Το μέτρο δεν αφορά τα ρολόγια, τα κοσμήματα όπως οι βέρες και τα κινητά τηλέφωνα.

Ο Γενς Ρόχντε δήλωσε ότι η πρόταση αυτή, αλλά και άλλα νομοσχέδια που προβλέπουν τη μείωση των επιδομάτων και παροχών προς τους πρόσφυγες αποδεικνύουν ότι οι Φιλελεύθεροι έχουν πάρει «λάθος δρόμο» και υποστηρίζουν περισσότερο τις θέσεις του αντιμεταναστευτικού Κόμματος του Λαού της Δανίας (DF), καθώς εξαρτώνται από την στήριξή του στο Κοινοβούλιο.

«Το Φιλελεύθερο Κόμμα έχει υποχωρήσει (από τις θέσεις του) σε μεγάλο βαθμό. Οι απόψεις του DF είναι απόλυτα αποδεκτές, αλλά δεν κατανοώ γιατί πρέπει να τους αντιγράφουμε» τόνισε ο Ρόχντε, που εκλέγεται βουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2009, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Politiken.

Ο ίδιος είπε ότι θα ενταχθεί στο Κοινωνικό – Φιλελεύθερο κόμμα.

«Με κάνει να απορώ αλλά και να ανησυχώ καθώς οι Δανοί πολίτες δεν έχουν αντιδράσει και τόσο οργισμένα, αρκετοί πολίτες δεν έχουν αντιταχθεί (στα κυβερνητικά σχέδια) υποστηρίζοντας ότι δεν είναι σωστά. Δεν μπορεί να είναι σωστό να πρέπει να αποδεχθούμε ότι θα κατάσχουν ακόμα και τα τελευταία αντικείμενα αξίας που τους έχουν απομείνει και (μαζί) το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας από τους πρόσφυγες όταν φθάνουν στη Δανία» προσέθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα