Δανία: Βάφτηκε κόκκινη η «Γοργόνα της Κοπεγχάγης» για τις φάλαινες

Το εμβληματικό άγαλμα που βρίσκεται στην παραλία της δανέζικης πρωτεύουσας βανδάλισαν ακτιβιστές, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το κυνήγι των φαλαινών «πιλότων», στα Νησιά Φερόε.

Τη διαμαρτυρία τους για το καλοκαιρινό κυνήγι της φάλαινας στα Νησιά Φερόε, θέλησαν να εκδηλώσουν ακτιβιστές στη Δανία, βάφοντας με κόκκινη μπογιά το εμβληματικό άγαλμα στην παραλία της πρωτεύουσας, το οποίο είναι γνωστό ως «Η Γοργόνα της Κοπεγχάγης».

Μία γοργόνα «ματωμένη», η οποία στη βάση της είχε το μήνυμα -επίσης με κόκκινη μπογιά και γραμμένο στα αγγλικά- «Η Δανία υπερασπίζεται τις φάλαινες στα Νησιά Φερόε».

Οι αρχές αντιμετώπισαν τη συγκεκριμένη πράξη με χαμηλούς τόνους, καθώς το κοινό στη Δανία είναι σε ικανό βαθμό ευαισθητοποιημένο απέναντι στο θέμα των φαλαινών. Παρόλα αυτά, αναζητούνται μέσω των καμερών ασφαλείας οι υπεύθυνοι, καθώς «Η Γοργόνα της Κοπεγχάγης» αποτελεί ένα σύμβολο για τη χώρα της Σκανδιναβίας, και βασική ατραξιόν για χιλιάδες τουρίστες που συρρέουν στην όμορφη πόλη κάθε χρόνο.

Οι ακτιβιστές που βανδάλισαν το άγαλμα στο κέντρο της Κοπεγχάγης ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την τακτική του τραυματισμού μέχρι θανάτου χιλιάδων φαλαινών «πιλότων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των περιβαλλοντικών οργανώσεων, σε όλον τον πλανήτη υπάρχουν 778.000 φάλαινες του συγκεκριμένου είδους, με τις 100.000 εξ αυτών να διαβιώνουν στη θαλάσσια περιοχή των Νησιών Φερόε.

Το καλοκαιρινό κυνήγι στην περιοχή έχει ως αποτέλεσμα έναν μέσο όρο 800 θανάτων κάθε χρόνο.

Η Γοργόνα της Κοπεγχάγης στέκεται σε έναν βράχο στο ίδιο σημείο από το 1913 και έχει αποτελέσει αντικείμενο βανδαλισμού πολλές φορές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα