Δίωξη αγροτών για το μπλόκο στη Νίκαια – Αντίθετος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης 

Διώξεις κατά 10 αγροτών άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, μία ημέρα μετά το μπλόκο που στήθηκε στη Νίκαια.
Συγκεκριμένα, οι 10 αγρότες καλούνται σε δίκη την 1η Μαρτίου, ενώ οι συνάδελφοί τους προανήγγειλαν έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο μπλόκο της Νίκαιας για το απόγευμα της Τετάρτης.
«Συμπεριφέρονται σαν να είναι κυβέρνηση του βουνού. αποφασίζουν και διατάζουν. Είναι πρωτοφανές να συμβαίνει αυτό. Δε μας φοβίζουν», ήταν το πρώτο σχόλιο του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Χρήστου Σιδερόπουλου στο Onlarissa.gr.
Αραχωβίτης: Είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών για τη συνδικαλιστική τους δράση
Θέση για το περιστατικό της δίωξης πήρε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης.
Ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δηλώνω ότι είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε δίωξη αγροτών για την συνδικαλιστική τους δράση. Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία. Όπως δήλωσα και το πρωί στο δημόσιο ραδιόφωνο, η εποχή που ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των τρακτέρ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ωστόσο, οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και την βούληση της, από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους και τους δικούς τους κανόνες και ταχύτητες. Μας κάνει εντύπωση βέβαια η ταχύτητα με την οποία κινήθηκε στην προκειμένη περίπτωση η Δικαιοσύνη, ωστόσο δεν κρίνουμε το έργο της, παρά μόνο προβληματιζόμαστε».
 
πηγή   Onlarissa.gr
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα