Δίκτυο: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να χάσει τις επόμενες εκλογές

«Η μεγάλη εικόνα δεν αλλάζει άρδην. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σφόδρα πιθανό να χάσει τις επόμενες εκλογές και η ΝΔ να αναδειχθεί νικήτρια, ενώ το Κίνημα Αλλαγής παγιώνεται σταδιακά δημοσκοπικά με αβέβαιη όμως ακόμα εξέλιξη», συμπεραίνει με ανάλυση το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση, τονίζοντας ότι με βάση τις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα περιθώρια να αυξήσει τα ποσοστά επιρροής του με ψηφοφόρους που σήμερα ανήκουν στην «αδιευκρίνιστη ψήφο», όχι ωστόσο τόσο ώστε να προκαλέσει την ανατροπή.

Η ανάλυση του Δικτύου επικαλείται ευρήματα δημοσκοπήσεων και καταλήγει στο συμπέρασμα πως η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας διακρίνεται από τη διάθεση διάχυτης «άρνησης της πραγματικότητας» με την οποία έσφυζε το καλοκαίρι του 2015.

Παράλληλα, το κοινωνικό κλίμα παραμένει ζοφερό, με τα αρνητικά συναισθήματα να κυριαρχούν. Το οικονομικό κλίμα δεν έχει αλλάξει σε βαθμό που να επηρεάζει την κατάσταση των νοικοκυριών, κάτι που συντηρεί σε γενικό πλαίσιο το κλίμα κοινωνικής απαισιοδοξίας.

«Στο ερώτημα από τις ΤΑΣΕΙΣ, αν ήταν λάθος ή όχι η είσοδος στο Ευρώ, το 59% των πολιτών το κρίνει ως λάθος! Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ήταν λάθος επιλογή το Ευρώ σε ποσοστό που πλησιάζει το 59%, της ΝΔ το 50%, του Κινήματος Αλλαγής το 41% και το πλέον εκπληκτικό, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που ανέρχεται σε 50%! Εδώ βέβαια θα βοηθούσε μια πιο εμπεριστατωμένη παράθεση ερωτημάτων και απαντήσεων που θα έδινε περισσότερα στοιχεία για την αντίληψη και αποδοχή των συνεπειών της μη εισόδου στο κοινό νόμισμα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, το Δίκτυο προσεγγίζει ως εξαιρετικά ανησυχητικό το γεγονός ότι το 53% των πολιτών διαφωνούν με κάθε είδους πλειστηριασμό, ακόμα και στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. «Και το πιο καθηλωτικό από όλα είναι το 39% των πολιτών που υποστηρίζει όχι μόνο να μην γίνει κανείς πλειστηριασμός, αλλά να γίνει γενικό κούρεμα καταθέσεων! Ο θρίαμβος του ισοπεδωτισμού που πότισε για χρόνια ο λαϊκισμός την ελληνική κοινωνία. Μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά. Έχουμε μία επιβεβαίωση του κοινωνικού μοτίβου της κοινωνικής πόλωσης που υφέρπει εδώ και χρόνια και που ευδιάκριτα παρατηρήθηκε στο δημοψήφισμα του 2015».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα