Δίκη Χ.Α.: Κατονόμασε τους εργολάβους που πλήρωσαν τη ΧΑ για να επιτεθεί στο ΠΑΜΕ, ο Σ. Πουλικόγιαννης

39dd53ce454bd65b729cde56bea82d60-696x420«Τελειώσατε από το λιμάνι. Εμείς, η Χρυσή Αυγή, κάνουμε κουμάντο εδώ».

Τη φράση αυτή είπε η ομάδα των χρυσαυγιτών λίγο πριν επιτεθεί στα μέλη του ΠΑΜΕ τη νύχτα της 12ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Πέραμα, κατέθεσε ο μάρτυρας Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Ο κ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής που εκείνο το βράδυ δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι, άρχισε να καταθέτει για την επίθεση του τάγματος εφόδου σε 20 μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση ενόψει του Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Ο μάρτυρας δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι η επίθεση ήταν απόφαση της ηγεσίας του κόμματος με σκοπό να ελέγξει την Ζώνη.

Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά «λειτούργησαν κατ’ εντολή πέντε μεγαλοεργολάβων που δραστηριοποιούνται στο Πέραμα και χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπωλιακά για να ρίξουν το κόστος εργασίας και να μην υπάρχει συνδικαλιστική δράση».

Ο κ. Πουλικόγιαννης επικαλούμενος «μαρτυρία» προσώπου κατήγγειλε επίσης ότι οι μεγαλοεργολάβοι αυτοί συνάντησαν στη Συγγρού, τους Μιχαλολιάκο , Κασιδιάρη και Λαγό στους οποίους έδωσαν 300 με 400 χιλιάρικα μπροστά με εντολή να εξαφανίσουν τους συνδικαλιστές.

Αναφερόμενος στην επίθεση ο μάρτυρας κατέθεσε πως εκείνο το βράδυ η ομάδα που τους επιτέθηκε ήταν περίπου 50 άτομα εκ των οποίων αρκετά «σχολιαρόπαιδα» που κρατούσαν πέτρες.

Ερώτηση προέδρου: Πόσοι κράταγαν στυλιάρια από τους 50;

Απάντηση: Σχεδόν όλοι. Άλλοι πτυσσόμενα γκλομπ, άλλοι στυλιάρια, ένας πυροσβεστικό τσεκούρι. Πέντε γύρω από τον Πανατζή είχαν τα στυλιάρια με τις προσαρμοσμένες μεταλλικές απολήξεις.

Ερ.: Ηλικίες;

Απ.: Μου προκάλεσε δέος ότι είδα πολλά ανήλικα, παιδάκια 15 έως 16 χρόνων, που οι περισσότεροι κράταγαν πέτρες.

Ερ.: Ήταν ανήλικα;

Απ.: Νέα παιδιά, σχολιαρόπαιδα.

Ερ.: Αυτοί που κρατούσαν τα ξύλινα στυλιάρια;

Απ.: Ήταν πιο μεγάλοι, 27-30 χρόνων

Ο Σ. Πουλικόγιαννης είπε ότι το σύνθημα για την επίθεση δόθηκε από τον Χατζηδάκη. «Προσπαθώντας να κερδίσω χρόνο λέω στον Χατζηδάκη: “Δεν ντρέπεσαι; Όταν έτρεχα για σένα για να πληρωθείς, ήταν καλά;”. Τότε αυτός γυρίζει πίσω, ήταν ένα παιδί, Κώστα τον έλεγαν, και του λέει “Τι με κοιτάς, τώρα θα δεις…”.

»Με το που γίνεται αυτό, σε κλάσματα δευτερολέπτου, σφίγγει ο κλοιός και γίνεται η επίθεση. Ήταν φανερό ότι αυτό ήταν το σύνθημα γιατί αυτόματα βρίσκομαι κολλημένος και συμπιεσμένος μαζί με τους δικούς μου. Νιώθω το χτύπημα και πέφτω κάτω χάνοντας τις αισθήσεις μου.

»Με χτύπησαν με ένα από αυτά τα ρόπαλα με τις μεταλλικές απολήξεις αυτοί που ήταν πίσω από Χατζηδάκη – Πανταζή. Ευτυχώς δεν με πέτυχε η μεταλλική απόληξη στο πρόσωπο γιατί δεν θα μιλάγαμε τώρα. Αυτό είπαν και οι γιατροί στο Θριάσιο που με είδαν».

Κατήγγειλε επίσης πως σε μικρή απόσταση από τα επεισόδια βρίσκονταν δύο μηχανές της ΔΙΑΣ που «παρέμειναν ακίνητες».

Λίγα λεπτά πριν το διάλειμμα της δίκης ανέβηκαν οι τόνοι όταν ο μάρτυρας ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή είναι «ναζιστική οργάνωση». Το κοινό από την πλευρά των θυμάτων άρχισε να χειροκροτεί ενώ η πλευρά της Χρυσής Αυγής άρχισε να αποδοκιμάζει με γέλια αλλά και με προσφωνήσεις όπως «Εαμοβούλγαροι».

Ο πρόεδρος του συνδικάτου Μετάλλου δεν δίστασε να κατονομάσει τους εργολάβους, που όπως καταγγέλλει ο ίδιος πλήρωσαν έως και 400.000 ευρώ τη Χρυσή Αυγή για να εξαφανίσει το ΠΑΜΕ από τη Ζώνη του Περάματος.

Πρ: Υπήρχε συνεννόηση με εργολάβους;

Πουλικόγιαννης: Βεβαίως και τα έχω πει. ότι είχαν σχέσεις με την Χ.Α., ήταν και σε συλλογικά όργανα. Ο Αθανάσιος Πυρηνής, έχει την Αυτοσόλ, ο Παναγιώτης Βελλής, ο Δημήτρης Μεταξάς, ο Βαγγέλης Βουδούρης, μέλος και αυτός του Δ.Σ. των ενώσεων. Και ακούσαμε ανά καιρούς και άλλα ονόματα. Σε ένα μαγαζί στη Συγγρού βρέθηκαν οι ανωτέρω και Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Λαγός και συμφώνησαν να εξαφανιστούμε εμείς με κάθε τρόπο απ’ το λιμάνι. Έπεσε σε ρευστό και 300.000-400.000 ευρώ. Ένα χρόνο πριν η συνάντηση από το χτύπημα που δεχτήκαμε. Με ενημέρωσε άτομο και μου είπε τα παραπάνω, με όρκισε να μην πω ποιος είναι σε κανέναν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα