Δίκη ΧΑ: «Μόνος απέναντι σε 4 ο Παύλος Φύσσας»

Ο Παύλος Φύσσας ήταν μόνος του απέναντι σε άλλους τέσσερις, κατέθεσε η αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Αγγελική Λεγάτου στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομικός είπε ότι όταν έφθασε στο σημείο της δολοφονίας του μουσικού εκείνος είχε ήδη μαχαιρωθεί από τον Γιώργο Ρουπακιά Fyssas

«Φτάσαμε στο σημείο και είδαμε τέσσερα με πέντε άτομα να χτυπιούνται. Τραβήξαμε τον Φύσσα προς τα πίσω, γιατί ήταν ο πιο νευριασμένος, του είπαμε να ηρεμήσει. Μου λέει: ‘’Εμένα ρε;’’ και σηκώνει τη μπλούζα του και είδαμε πως ήταν μαχαιρωμένος. Τον ρώτησα ποιος σε μαχαίρωσε; Μας έδειξε τον Ρουπακιά που εκείνη την ώρα έφευγε προς το αυτοκίνητό του. Άνοιγε την πόρτα να μπει μέσα. Είπα στους συναδέλφους μου πως αυτός είναι ο δράστης και εκείνοι τον πλησίασαν και τον κατέβασαν από το αμάξι. Ήταν ήρεμος, δεν έτρεξε», είπε η μάρτυρας.

Υποστήριξε ακόμη ότι τα τέσσερα – πέντε άτομα που βρίσκονταν στο σημείο της δολοφονίας στην ουσία βοηθούσαν τον Γιώργο Ρουπακιά να μαχαιρώσει τον 34χρονο μουσικό.

Η μάρτυρας δέχθηκε επίμονες ερωτήσεις από την πρόεδρο του δικαστηρίου για το εάν εκείνο το βράδυ έκαναν οτιδήποτε για να αποτραπεί η στυγερή δολοφονία. «Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε, είμασταν τέσσερις απέναντι σε 50 άτομα», ήταν η απάντηση της αστυνομικού.

Η κ. Λεγάτου κατέθεσε ότι όταν πλησίασε με τους συναδέλφους της στο σημείο, περίπου 15 άτομα άρχισαν να κατευθύνονται προς την Π. Τσαλδάρη.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τους ακολουθήσαμε και τότε άκουσα να φωνάζουν πιάστε τους. Έτρεχαν, φώναζαν και έβριζαν

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Είδατε αυτούς τους 15 να τρέχουν και να βρίζουν. Δεν είδατε γιατί το έκαναν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι. Ακολουθήσαμε τους 15 εγώ με το Δεληγιάννη, και ο Τσολακίδης έγραφε (σ.σ. επίσης αστυνομικοί της ΔΙΑΣ).

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτό το βρίσκετε σωστό. Να τρέχουν και να φωνάζουν και ο Τσολακίδης να γράφει ονόματα;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι δεν το βρίσκω σωστό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Συγγνώμη, από αυτούς τους 15 δεν ρωτήσατε έναν πού πάει; Ποιοι είναι;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Φωνάζαμε αστυνομία, σταματήστε. Δεν μας έδωσαν σημασία, μας προσπέρασαν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με τι ρυθμούς κινείστε; Εσείς θεωρείτε ότι οι κινήσεις που κάνατε ήταν αυτές που έπρεπε να κάνει ένας αστυνομικός;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Εμάς το σήμα μας ήταν για άλλο σκοπό. Μας είπαν για 50 άτομα που θα πήγαιναν στο Κοράλλι. Ήμασταν 8 άτομα και ήταν 50. Καλέσαμε ενισχύσεις. Ήρθαν τα παιδιά μετά από πέντε λεπτά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άλλο τρόπο είχατε για να δράσετε; Θεωρείτε ότι αυτό οφείλατε να κάνετε;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Δεν είμαστε εκπαιδευμένοι γι’ αυτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κάποιος έκανε λάθος πάντως. Ή αυτός που έκανε τη διαβίβαση ή εσείς.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Έπρεπε να στείλουν την ομάδα ΔΕΛΤΑ, τα ΜΑΤ….Εμείς δεν είμαστε εκπαιδευμένοι γι’ αυτό. Κάναμε αυτό που μπορούσαμε, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Είμασταν  4 άτομα και αυτοί 50. Κάναμε ό,τι καλύτερο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πως το εννοείτε το καλύτερο; Χάνει ένας άνθρωπος τη ζωή του και καμία σύλληψή δεν είχε γίνει από αυτούς που τρέχουν;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Θα μπορούσε να μην έχει συλληφθεί ο κατηγορούμενος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θεωρείται ότι λειτουργήσατε σύμφωνα με τις υποχρεώσεις σας και τον όρκο σας;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Φυσικά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Γιατί δεν πυροβολήσατε στον αέρα;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Υπάρχει η δυνατότητα αυτή, αλλά υπήρχε αρκετός κόσμος και εγώ δεν θα το έκανα.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα με καθυστέρηση περίπου δυο ωρών, καθώς άργησε να προσέλθει στο δικαστήριο ο Γ. Ρουμπέκας, συνήγορος του Γ.Ρουπακιά.

Το δικαστήριο αποφάσισε  ότι θα διοριστεί και δεύτερος συνήγορος για την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

(Ναυτεμπορική)

Συνεδρίαση της Πέμπτης 10/12/2015

H κατάθεση της Παναγιώτας Καραγιαννίδου, η οποία ήταν αυτόπτης μάρτυς της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, συνεχίστηκε κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία της δίκης για τη Χρυσή Αυγή.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου.

Επίσης, απορρίφθηκαν από το δικαστήριο το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης της κ. Καραγιαννίδου με αστυνομικό-μάρτυρα της υπόθεσης όπως και το αίτημα να κρατηθεί και να διωχθεί η μάρτυς για ψευδορκία.

Διαβάστε αναλυτικά.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα