Δίκη του Τάσου Θεοφίλου και πάλι σήμερα στον Άρειο Πάγο

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου εκδικάζεται σήμερα η αίτηση αναίρεσης κατά της πανηγυρικής αθωωτικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου για τον Τάσο Θεοφίλου.

Όπως είχε γράψει ο ίδιος ο Θεοφίλου στον λογαριασμό του στο Facebook, «στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή, σημαίνει ότι επιστρέφω στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές, μιας και η πλειοψηφία του Α’ Πενταμελούς που με απάλλαξε αποδείχτηκε τελικά πως δεν ήταν της αρεσκείας της “αντιτρομοκρατικής”».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Θεοφίλου είχε παραμείνει στη φυλακή επί πέντε χρόνια για την υπόθεση της ληστείας της Πάρου για την οποία σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε 25ετή κάθειρξη.

Το χρονικό και η πρώτη απόφαση

Η δίκη του Τάσου Θεοφίλου αφορά την υπόθεση της ληστείας στην τράπεζα Alpha Bank στην Πάρο, τον Αύγουστο του 2012, η οποία είχε καταλήξει στον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα που επιχείρησε να σταματήσει τους ληστές. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ληστεία είχε γίνει από μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ο Θεοφίλου είχε συλληφθεί στην Αθήνα λίγες ημέρες μετά, καθώς σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε «υποδειχθεί» από «τηλεφώνημα αγνώστου» ως δράστης της ληστείας.

Η Αντιτρομοκρατική ανέφερε επίσης ότι «είχε ταυτοποιηθεί DNA του» σε ένα καπέλο το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με την υπεράσπιση, δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αντικειμένων που συλλέχθηκαν και φωτογραφήθηκαν στον τόπο του συμβάντος.

Και στην παρούσα δίκη όπως και πρωτόδικα, κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο ως έναν από τους δράστες της ληστείας.

Η εισαγγελέας έδρας στην αγόρευσή της πριν από λίγο καιρό είχε ζητήσει την ενοχή του για όλες τις πράξεις εκφράζοντας την απόλυτη πεποίθησή της πως ο Θεοφίλου «υπήρξε μέλος της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και προχώρησε με άγνωστους -για τη Δικαιοσύνη- συνεργούς στη ληστεία της τράπεζας, με απολογισμό έναν νεκρό».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα