Δήμαρχος χρησιμοποιεί τον όρο ΑΜΕΑ απαξιωτικά [Βίντεο]

Με απαξιωτικό τρόπο χρησιμοποίησε τον όρο ΑΜΕΑ ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, χρησιμοποιώντας τον για να χαρακτηρίσει αρνητικά εργαζόμενους του δήμου.

Η συζήτηση αφορούσε τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο Ωραιοκάστρου με τον Α. Γαβότση να αναφέρει χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης Ανέστη Πολυχρονίδη, ότι «πενήντα μηχανικούς έχει η Θέρμη αν θέλετε να ξέρετε. Εμείς έχουμε εννέα και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν ΑμεΑ. Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία. Ξέρετε πάρα πολύ καλά…».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Α. Πολυχρονιδη, ο οποίος ζήτησε από τον δήμαρχο να ανακαλέσει.

Αργότερα, με δήλωσή του. ο Α. Γαβότσης προσπάθησε να το «μαζέψει», κάνοντας λόγο για μία αδόκιμη φράση που δεν αποσκοπούσε στο να θίξει προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της τεχνικής υπηρεσίας.

«Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών».

Δήλωση για το συμβάν παραχώρησε στο politesoraiokastrou (το οποίο ανέδειξε το θέμα) ο δημοτικός σύμβουλος Ανέστης Πολυχρονίδης. «Η αναφορά του δημάρχου είναι άκρως προσβλητική για εργαζόμενους συναδέλφους μηχανικούς στον δήμο μας. Είναι βαθύτατα αντικοινωνική απέναντι στους εργαζόμενους ΑμεΑ στον δήμο μας και στην αποδεδειγμένη ικανότητα παραγωγής έργου και προσφοράς τους. Η σιωπηλή άρνησή του να ανακαλέσει φανερώνει την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας και την ύπαρξη υπέρμετρης αλαζονείας. Περιμένω τη θέση του συλλόγου εργαζομένων του δήμου και των υπευθύνων της τεχνικής υπηρεσίας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα