Δήμαρχος του Καλαί: Μην ταΐζετε τους μετανάστες

Σε σύγκρουση με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις της Γαλλίας ήρθε εκ νέου η κεντρο-δεξιά δήμαρχος του Καλαί, Νατάσα Μπουσάρ, που απαγόρευσε τη διανομή φαγητού σε πρόσφυγες και μετανάστες που συνεχίζουν να έρχονται στην περιοχή παρά τη διάλυση του καταυλισμού που χαρακτηρίστηκε «ζούγκλα», με την ελπίδα να περάσουν στη Μεγάλη Βρετανία.

«Έχουμε υποφέρει πολύ», δήλωσε η Μπουσάρ υπεραμυνόμενη της απόφασης της, υποστηρίζοντας ότι σκοπός του μέτρου είναι να αποτραπεί «επανεμφάνιση» του καταυλισμού. Μιλώντας στο γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αμφιλεγόμενη δήμαρχος του Καλαί είπε ότι καταλαβαίνει τις ανθρωπιστικές ανησυχίες και δήλωσε ότι «δεν πρόκειται για ένα μέτρο ενάντια στη σίτιση των μεταναστών αλλά ενάντια στη συγκέντρωση τους στο σημείο», καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο «οδηγεί σε προβλήματα νόμου και τάξης καθώς και σε ρύπανση».

Οργανώσεις αλληλεγγύης, όπως η Utopia 56, ή φιλανθρωπικές οργανώσεις με μεγάλη ιστορία όπως η Secours Catholique, επικρίνουν την απόφαση και δηλώνουν πως θα αναζητήσουν τρόπους να παρακάμψουν τη δημοτική οδηγία. Κρούουν επίσης τον κώδωνα του κινδύνου ειδικά για τους ασυνόδευτους ανήλικους και μιλούν για γενικότερη απόπειρα να «καταστούν αόρατοι» οι αποκλεισμένοι στο Καλαί.

Ήδη χθες, αλληλέγγυοι αντέδρασαν συνεχίζοντας να διανέμουν συσσίτια στους εναπομείναντες του καταυλισμού, για να έρθουν σε σύγκρουση με τις αστυνομικές αρχές που επιχείρησαν να τους διαλύσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα