Δήμαρχοι όλου του κόσμου ζητούν από τους G20 να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή

Πολλές δεκάδες δήμαρχοι πόλεων όλου του κόσμου –μεταξύ αυτών του Παρισιού, της Ουάσινγκτον, της Μαδρίτης, του Σίδνεϊ—έκαναν έκκληση προς τους ηγέτες της Ομάδας 20 (G20) για να τους ζητήσουν «να τηρήσουν τις δεσμεύσεις» τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, σε ένα άρθρο που δημοσίευσαν σε πολλές εφημερίδες.

 

«Στο όνομα των εκατοντάδων εκατομμυρίων κατοίκων» που εκπροσωπούν, οι δήμαρχοι του δικτύου των πόλεων C40, πρόεδρος του οποίου είναι η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, εκτιμούν ότι μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το κλίμα «η αποφασιστικότητα των 19 άλλων ηγετών να διασφαλίσουν το μέλλον του πλανήτη μας δεν ήταν ποτέ τόσο κρίσιμης σημασίας».

Το άρθρο επίσης υπογράφουν οι δήμαρχοι πόλεων όπως το Καράτσι, το Μόντρεαλ, το Ρίο ντε Ζανέιρο, η Μελβούρνη, το Σικάγο, η Βαρσοβία, το Τόκιο, το Μπουένος Άιρες, το Σαν Φρανσίσκο, το Βανκούβερ, η Σεούλ.

Η σύνοδος της G20 θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου.

«Σε όλο τον κόσμο οι τοπικές αρχές κινητοποιούνται στο πλευρό σας, διπλασιάζοντας τις θαρραλέες ενέργειες με στόχο την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις και τους πολίτες όλου του κόσμου», αναφέρουν.

«Εμπνεόμαστε από το θάρρος των περισσότερων από 300 δημάρχων που έχουν δεσμευθεί για το κλίμα σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ», οι οποίοι «υποσχέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες να υιοθετήσουν, να τιμήσουν και να διασώσουν τη Συμφωνία του Παρισιού» για το Κλίμα, τονίζουν.

«Το να πετύχουμε τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού απαιτεί μια άνευ προηγουμένου δράση», εκτιμούν οι δήμαρχοι, ζητώντας «άμεσες» μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στην ενέργεια, στις μεταφορές, στη διατροφή και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Πρέπει να συνεργαστούμε προκειμένου να σώσουμε τον πλανήτη μας», γράφουν οι δήμαρχοι δηλώνοντας «έτοιμοι να αναλάβουν ηγετικό ρόλο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής» και προτείνοντας τη «δημιουργία μιας συμμαχίας ρεαλιστικής και θετικής στην υπηρεσία των πολιτών μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα