Δήλωση του Απ.Κακλαμάνη για τη συζήτηση αναθεώρησης του Συντάγματος

Η αναζωπύρωση της δημόσιας συζήτησης που άρχισε την εποχή των μεγάλων «οραμάτων» του και  ύστερα …  ξέχασε ο κ. Τσίπρας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και η έξαρση των προσωπικών αντιπαραθέσεων στο ΠΑΣΟΚ και τους περί αυτό χώρους, είναι άνευ ουσιαστικού αντικειμένου. Γιατί:

  1. Άλλες είναι οι προτεραιότητες της χώρας σήμερα. Όπως και του ΠΑΣΟΚ, που βάλλεται τόσο εκ δεξιών, όσο και εξ ευωνύμων, αλλά και από «φίλιες» δυνάμεις, με στόχο τη διάλυση και τα «ιμάτιά του», από εκείνους που υπονόμευσαν, αν δεν απουσίασαν, την εθνική προσπάθειά μας, από την άνοιξη του 2010 και  επί μία διετία, με αποτέλεσμα να φθάσει η χώρα ως εδώ.
  2. Το Σύνταγμα 1975, 1985-86, 2001, δεν έχει ανάγκη άλλης αναθεώρησης, αλλά του ανύπαρκτου, από την έναρξη της ισχύος του μέχρι σήμερα, σεβασμού που οφείλουμε όλοι στον πυρήνα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Που είναι η λαϊκή κυριαρχία και ο θεσμός του κόμματος που, από πυλώνας της δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου, κατήντησε,  υπό την «ενός ανδρός αρχή», χωρίς εσωτερική δημοκρατική λειτουργία, ένα απλό προσωπείο ατομικών ματαιοδοξιών και άλλων επιδιώξεων, εις βάρος, πρωτίστως, των μελών και οπαδών κάθε κόμματος που, υπό τη φασιστική λογική της συλλογικής ευθύνης, καλούνται, όταν «αλληλολασπολογούνται»  οι «αρχηγοί» και οι παρακοιμώμενοί τους, να απολογούνται κι αυτοί ως «συνεργοί» των όποιων υπαρκτών ή ανύπαρκτων ανομημάτων τους.
  3. Οποιαδήποτε αναθεώρηση σήμερα και για όσο η χώρα θα βρίσκεται υπό την απειλή ανήκεστης  βλάβης, θα απειλήσει κατακτήσεις στα πεδία του Κράτους Δικαίου, των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και του Κοινωνικού Κράτους που, υπό τις «ειδυλλιακές» συνθήκες του 1975 στη Δυτική Ευρώπη και την Ελλάδα, κατοχυρώθηκαν σε αυτό. Έστω κι αν συχνά κακοποιήθηκαν και κακοποιούνται ως τώρα!

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα