Δέσμευση των G20 να τονώσουν την αδύναμη παγκόσμια ανάπτυξη

x625_2925B271-745F-6F21-0D28-8A27BBB106D4.jpeg.pagespeed.ic.jU18EhEgOeΤην αποφασιστικότητα τους να εργαστούν ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη που ναι μεν υπάρχει αλλά παραμένει αδύναμη και μικρότερη από το επιθυμητό εκφράζουν οι ισχυρότερες οικονομικά χώρες του κόσμου στο κοινό ανακοινωθέν της Συνόδου του G20 που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Τζενγκτού της Κίνας.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της Συνόδου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάκ Λιού υπογράμμισε πως “υπήρξε κοινή παραδοχή ότι η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη καθώς παραμένει αδύναμη”.

Μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται αλλά παραμένει πιο αδύναμη απ’ το επιθυμητό, και προστίθεται ότι, «προσεκτικά θα μετρήσουμε και θα επικοινωνήσουμε τις μακροοικονομικές και δομικές ενέργειες μας για τη μείωση της πολιτικής αβεβαιότητας, την ελαχιστοποίηση των αρνητικών μεταστάσεων και την προώθηση της διαφάνειας».

Οι G20 εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της ψήφου των Βρετανών να αποχωρήσουν απ’ την ΕΕ, αν και ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου υπογράμμισε ότι το Brexit έχει δημιουργήσει την ανάγκη μίας ουσιαστικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα