Δένδιας για F-16: Εισιτήριο ώστε να μπουν Τσίπρας και Καμμένος στον Λευκό Οίκο

Κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και τη τη συμφωνία για τα F-16.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως με αυτή τη συμφωνία ο πρωθυπουργός δέσμευσε τη χώρα και τώρα οι πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν επειδή εκείνοι ήθελαν να μπουν στον Λευκό Οίκο.

Για τα F-16 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι «οι προτάσεις των επιτελείων είναι κάτι το οποίο περνάει από τον πολιτικό έλεγχο και από την ένταξη σε ένα συνολικό σενάριο για την άμυνα της χώρας στα χρόνια που έρχονται… Το να παίρνει αιφνίδιες αποφάσεις σε μία δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία και χωρίς να εξηγήσει μία συνολική αντιμετώπιση, να δεσμεύει τη χώρα και να δημιουργεί τη βασιμότατη υπόνοια ότι αυτό ήταν το εισιτήριο που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης για να μπει ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος στον Λευκό Οίκο», είπε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε πως «ο κ. Trump έχει αποδείξει πώς βλέπει τα πράγματα. Ο κ. Trump όπου πηγαίνει ή όπου δέχεται προσπαθεί να παίρνει παραγγελίες για να δημιουργεί κατά την άποψη του με αυτόν τον τρόπο θέσεις εργασίας στην αμερικανική οικονομία… Όταν ακούω αντισταθμιστικά πιάνω τοίχο. Διαχρονικά τα αντισταθμιστικά υπήρξαν πηγή προβλημάτων και διαφθοράς, χωρίς να μεταφέρουν οτιδήποτε στην ελληνική οικονομία. Για να μην κοροϊδευόμαστε, τα αντισταθμιστικά τα πληρώνουμε, δεν είναι ότι εμείς δίνουμε 1,1 δισ. και αυτοί μας δίνουν τα υπόλοιπα πίσω. Στην πραγματικότητα, τα αντισταθμιστικά είναι τμήμα του τιμήματος το οποίο υποτίθεται ότι θα δαπανηθεί μέσα στη χώρα σου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα