Δένδιας για τις φρεγάτες: Φαντάζομαι θα κρατούν την κοιλιά τους οι Τούρκοι από τα γέλια

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Με αυτή την κυβέρνηση που φαίνεται να μην καταλαβαίνει τι της λένε, αν δείτε πόσα έχουν έτοιμοπόλεμα οι Γάλλοι αυτή τη στιγμή, είναι δύσκολο να παραχωρήσουν δύο φρεγάτες. Έκανα μια συζήτηση και μου ανέλυσαν τις επιχειρησιακές υποχρεώσεις του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, αυτό που μένει ως ετοιμοπόλεμο αν δοθούν οι δύο φρεγάτες δεν είναι επαρκές. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση πρόχειρα αντιμετώπισε τα πράγματα, ίσως τους είπαν να στείλουν δύο φρεγάτες στην ανατολική Μεσόγειο, όχι να σας δώσουμε δύο φρεγάτες, κάτι εντελώς διαφορετικό” ανέφερε.

“Δεν είναι το πρώτο ασόβαρο που συμβαίνει με αυτή την κυβέρνηση, ειδικεύεται στο άλλ’ αντ’ άλλων” συμπλήρωσε.

“Φαντάζομαι θα κρατάνε την κοιλιά τους οι Τούρκοι από τα γέλια, διότι οι Τούρκοι όταν το είδαν αυτό το πράγμα προφανώς σφίξανε και θα λένε τα νούμερα οι Έλληνες ούτε ξέρουν τι τους λένε οι Γάλλοι. Είναι δυνατόν να γελοιοποιούμε έτσι την χώρα;” είπε χαρακτηριστικά.

“Είμαι εναντίον του φράχτη στον Έβρο, θεωρώ ότι όλα πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν έχω δει φράχτη να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βέβαια, με μεγάλη αυστηρότητα και προστασία των συνόρων μας. Δεν μπαίνει όποιος θέλει, αλλά πρέπει να έχει τη δυνατότητα ο συνοριοφύλακας, είχα προβλέψει να υπάρχει ειδικός κλάδος της αστυνομίας για το μεταναστευτικό ο οποίος καταργήθηκε, έχει πάψει να υπάρχει, πρέπει να είναι άνθρωποι εκπαιδευμένοι. Πρέπει να ενεργοποιήσουμε το σύστημα που υπήρχε στον Έβρο και δημιουργούμε το σύστημα που είχε σχεδιαστεί στα νησιά. Και για τα νησιά είχαμε φτιάξει σύστημα. Υπάρχει μελέτη του Πολυτεχνείου για τον έλεγχο των θαλάσσιων περιοχών κατ’αρχάς του βορείου Αιγαίου. Εγκαταλείφθηκαν όλα, δεν ενισχύθηκε η υπηρεσία Ασύλου που είχαμε φτιάξει” είπε ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στο προσφυγικό.

“Η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως και είναι τελείως ανίκανη να πραγματοποιήσει ακόμα και πράγματα που είναι μέσα στο ιδεολογικό της πεδίο. Δεν μπορεί. Γελοιοποιείται συνεχώς. Ρεζίλι των σκυλιών. Ο σχεδιασμός υπάρχει, οι δυνατότητες υπάρχουν αλλά πρέπει κάποιος να τα κάνει με λόγια δεν γίνεται” τόνισε.

“Τα ρουσφέτια του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. Το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα φέτος θα φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας μας. Τουλάχιστον στην μεταπολίτευση. 193% του ΑΕΠ. Αυτό είναι το έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει αυξήσει τις δαπάνες του δημοσίου αντί να τις μειώσει και έχει διαλύσει τον οποιοδήποτε να έχει επιχείρηση ή ακίνητο σε αυτή τη χώρα” κατέληξε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα