Δέματα με βόμβες σε σπίτια Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ: Φόβοι για ρατσιστικά κίνητρα

Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στο Τέξας, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι άγνωστοι στέλνουν δέματα που περιέχουν εκρηκτικούς μηχανισμούς σε σπίτια ανυποψίαστων πολιτών. Ένας 17χρονος νεκρός και δύο γυναίκες 40 και 75 ετών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο απολογισμός των δύο τελευταίων επιθέσεων, που σύμφωνα με την αστυνομία φέρονται να συνδέονται μεταξύ τους και ενδέχεται να έχουν ως κίνητρο το φυλετικό μίσος.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν στο Όστιν του Τέξας δύο ανάλογα περιστατικά. Στο πρώτο, ένας 17χρονος Αφροαμερικανός βρήκε το πακέτο στον κήπο του σπιτιού του και το μετέφερε στο εσωτερικό ανοίγοντάς το, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο και να τραυματιστεί σοβαρά μια γυναίκα γύρω στα 40. Λίγη ώρα αργότερα, μια Ισπανόφωνη γυναίκα 75 ετών έβρισκε επίσης ένα δέμα στο σπίτι της και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την προσπάθειά της να το ανοίξει.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι πλέον συνδέουν άμεσα τα δύο αυτά γεγονότα με ένα ανάλογο περιστατικό που είχε σημειωθεί στις αρχές Μαρτίου – και είχε θεωρηθεί μεμονωμένο – στο οποίο σκοτώθηκε ένας άνδρας 39 ετών.

Η αστυνομία του Τέξας ενημέρωσε σήμερα τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγουν δέματα από άγνωστους αποστολείς.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, οι επιθέσεις θεωρείται ότι έχουν ρατσιστικό υπόβαθρο και οι έρευνες στρέφονται σε κύκλους ακροδεξιών οργανώσεων.

πηγή: news247

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα