Γ. Χουλιαράκης: Αναγκαίο και χρήσιμο το ΔΝΤ

Μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης,  χαρακτήρισε όχι μόνο αναγκαία αλλά και… επιθυμητή λόγω χρέους την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα . Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη η μια όψη του νομίσματος είναι το γεγονός ότι το Ταμείο ζητά αναδιάρθρωση του χρέους, ωστόσο από την άλλη ζητά και νέα μέτρα. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κυβέρνηση επέλεξε να κερδίσει το χρέος και να ζημιώσει τους συνταξιούχους.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής Υπουργός δεν δίστασε να τονίσει ότι η κυβέρνηση όφειλε να αποφύγει την παρατεταμένη διαπραγμάτευση γιατί σημαίνει αβεβαιότητα κι η αβεβαιότητα καταστροφή για ελληνική οικονομία. Αναγνώρισε, δε, ότι η κυβέρνηση έπληξε εκ νέου τα μεσαία στρώματα. «Το κόστος το έχω αναγνωρίσει», είπε και προσέθεσε ότι «τρίτος πυλώνας του Μεσοπρόθεσμου είναι η σταδιακή μείωση φορολογίας φυσικών προσώπων αθροιστικά 3,5 δις έως 2021.  Για να ανακουφιστεί μόνιμα η μεσαία τάξη και να στηριχθεί η οικονομική δραστηριότητα χωρίς όμως να ρισκάρουμε την έξοδο της χώρας από την κρίση».

ΣΕ ότι αφορά την τροπολογία της ΝΔ επιχείρησε να την αποδομήσει λέγοντας: «Έχει ενδιαφέρον την κοστολογεί σωστά 800-900 εκ ευρώ,  μας ζητάει μείωση ΕΝΦΙΑ 20% – κατάργηση ΕΦΚ κρασί, επαναφορά ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και επέκταση προγράμματος για βρεφονηπιακούς. Δεν μας λέει πώς θα ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό 2017 αυτό. Ακούστε γιατί θέλετε να κυβερνήσετε: Θα μειώσετε τον ΕΝΦΙΑ φέτος και του χρόνου θα τον αυξήσετε; Γιατί του χρόνου δεν υπάρχει χώρος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα