Γ.Τσιρώνης: Να γίνει νόμιμη και η φαρμακευτική χρήση της ηρωίνης εντός των νοσοκομείων

«Όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με την μορφίνη. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η απαγόρευση των ναρκωτικών δεν προσφέρει τίποτα στον περιορισμό της χρήσης, ειδικά από τους νέους», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι «απαράδεκτο» ότι απαγορεύονται οι ουσίες «γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνονται όπλο στα χέρια λαθρεμπόρων» και συνέχισε, λέγοντας πως «η ηρωίνη θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει αυτό το παράνομο κύκλωμα. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη, ως χρήστης, την βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία. Η τιμή της, άλλωστε, είναι πολύ χαμηλή – πρόκειται για ένα παλιό, αν και επικίνδυνο και τοξικό, φάρμακο, το οποίο προκαλεί εθισμό».

Εξηγώντας την πρότασή του, τόνισε ότι δεν μιλάει «για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός των νοσοκομείων».

Όσον αφορά στην πρότασή του για ιδιοπαραγωγή ναρκωτικών, υπογράμμισε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ανάλογα με την ουσία και έκανε λόγο και για «για ειδική σφραγίδα, για κέντρα όπως αυτά στη Σουηδία». Ωστόσο, σημείωσε ότι αυτή είναι μία συζήτηση που δεν είναι της στιγμής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα