Γ. Τσιρώνης: Να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση και της ηρωίνης

Τη νομιμοποίηση και της ηρωίνης με ιατρική συνταγή προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, μετά την πρότασή του για νομιμοποίηση της κάνναβης και ιδιόχρηση, καταβάλλοντας παράβολο στο κράτος.

Σε συνέντευξή του στα Νέα, ο Γ. Τσιρώνης αναφέρει ότι «όλες οι ψυχοτρόπες ουσίες, ακόμα και η ηρωίνη, πρέπει να είναι νόμιμες, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους και πάντα με αυστηρό έλεγχο της πολιτείας, όπως συμβαίνει με την μορφίνη».

Διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις, ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι «η ηρωίνη λοιπόν, θα έπρεπε κανονικά να δίνεται με φαρμακευτική αγωγή στα νοσοκομεία, ώστε να μην καταφεύγει ο κόσμος στους δρόμους και να σπάσει αυτό το παράνομο κύκλωμα. Αν αυτός ο οποίος την έχει ανάγκη, ως χρήστης, την βρίσκει νομίμως, δεν θα την πουλάει έξω από τα σχολεία. Η τιμή της, άλλωστε, είναι πολύ χαμηλή – πρόκειται για ένα παλιό, αν και επικίνδυνο και τοξικό, φάρμακο, το οποίο προκαλεί εθισμό», αναπτύσσει την σχέση του ο κύριος Τσιρώνης, προσθέτοντας πάντως πως δεν μιλα για νομιμοποίηση τύπου «”μπορώ να τη βρω στο περίπτερο”, αλλά για νομιμοποίηση με ιατρική συνταγή, μόνο εντός των νοσοκομείων».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέρχεται στην πρότασή του περί ιδιοπαραγωγής ναρκωτικών ουσιών, επισημαίνοντας πως αυτό μπορεί να γίνει «ανάλογα με την ουσία», ενώ η συζήτηση μπορεί να επεκταθεί και «για ειδική σφραγίδα, για κέντρα όπως αυτά στη Σουηδία. Είναι όμως μια συζήτηση που δεν είναι της στιγμής», καταλήγει ο ίδιος.
Φωτογραφία: SOOC

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα