Γ. Τσιρώνης: Η ΝΔ υποκρίνεται και κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για προβλήματα που της κληροδότησε

Κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα πεπραγμένα τους στον αγροτικό τομέα, άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, καταλογίζοντας υποκρισία ιδίως στη ΝΔ όταν κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για προβλήματα που της κληροδότησαν.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το αγροτικό, ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε ότι το 2014 υπήρξε πλήρης κατάρρευση της αγροτικής οικονομίας, αφού η ακαθάριστη προστιθέμενη αξία παραγωγής εξέπεσε στο 6,1%, από 7%. Από το 2004 έως το 2009, την προ κρίσης περίοδο, μειώθηκε η αγροτική παραγωγή κατά 28% και η βιομηχανική παραγωγή κατά 21%, είπε και απευθυνόμενος προς την ΝΔ, πρόσθεσε: «Αυτή είναι η προσφορά σας».

 

Αφού τόνισε ότι οι ίδιοι οι αγρότες περιγράφουν τα προβλήματα ως χρονίζοντα, αναφέρθηκε στα παραδείγματα των συνεταιρισμών, επισημαίνοντας πως σήμερα δεν πείθονται να συμμετάσχουν στο συνεταιριστικό κίνημα λόγω της οδυνηρής εμπειρίας του παρελθόντος.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφερόμενος στον τομέα της κτηνοτροφίας προανήγγειλε οριστική και άμεση λύση του προβλήματος των σταυλικών εγκαταστάσεων «το οποίο χρονίζει επί δεκαετίες, ενώ έχει ανύπαρκτο κόστος». Ως χρονίζον ανεπίλυτο πρόβλημα του κτηνοτροφικού τομέα κατέδειξε και τις ελληνοποιήσεις, το οποίο χαρακτήρισε «σύνθετο», αλλά σημείωσε ότι βόλευε κιόλας κάποιους «επιδοτησάκηδες» παραγωγούς.

 

Τέλος, υπογράμμισε ότι παρά τα όσα ακούγονται, ότι «τα ελληνικά προϊόντα θα σαρώσουν στο εξωτερικό» στην πραγματικότητα, εκτός από τη φέτα, τις ελιές και κάποια ελάχιστα άλλα, τα ελληνικά προϊόντα είναι άγνωστα, για να τονίσει ότι η βιολογική γεωργία είναι το σημείο «κλειδί», κι όμως τόσα χρόνια δεν έγινε τίποτα. Όπως είπε, για πρώτη φορά εντάσσονται στο πρόγραμμα 100 εκατ. ευρώ (66 εκατ. για τη γεωργία και 34 εκατ. για τη μετατροπή των καλλιεργειών σε βιοκαλλιέργειες), ενώ 343 εκατ. διοχετεύονται για τη διατήρηση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα