Γ. Τσιρώνης: «Η μη λύση σημαίνει Μακεδονία σκέτο»

«Η κυβέρνηση θα κριθεί από το αποτέλεσμα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης ενώ σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ μίλησε και για το νέο νομοθετικό πλαίσιο αδέσποτων και οικόσιτων ζώων.

Υπενθύμισε «τις ευθύνες του Αντώνη Σαμαρά στο συγκεκριμένο ζήτημα που προσυπέγραψε το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1991 έχουμε το κράτος αυτό που ονομάζεται Μακεδονία σκέτο σήμερα».

Εξήγησε δε, ότι  «μη λύση σημαίνει Μακεδονία σκέτο, το σημερινό status» και αυτό το παραδέχονται και στελέχη της Ν.Δ.  «Σε εθνικά θέματα δεν χωράμε ψηφαλάκια» είπε επικρίνοντας τη στάση της Ν.Δ. σε αντιδιαστολή με τους ΑΝΕΛ που ήταν πάγια η θέση τους στο θέμα αυτό.

Μίλησε για τις τεράστιες εθνικές ήττες για την ενδοτικότητα της Ελλάδας το 1947 και όταν υπέγραψε ο Αν. Σαμαράς στο διαμελισμό της Μακεδονίας όπου υπογράψαμε κράτος με το όνομα «Μακεδονία σκέτο».

«Μιλάμε για σύνθετη ονομασία στη βάση του Βουκουρεστίου. Δεν έχει σημασία τόσο το όνομα όσο να απεικονίζει τη συνθήκη του Βουκουρεστίου» είπε ο κ. Τσιρώνης ενώ εκτίμησε ότι ο κ. Καμμένος δεν θα θελήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση ανεξάρτητα από τις διαφωνίες του.

Έγινε εξάμηνη διαβούλευση για το νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα. Είναι πολύ καλό το νομοθετικό πλαίσιο και πρωτοποριακό αλλά το θέμα είναι ότι δεν εφαρμόζεται δηλαδή όπως εξήγησε τα πρόστιμα είναι πολύ υψηλά μεν αλλά δεν εισπράττονται. Θα γίνει διαβούλευση για τις ποινές διότι τώρα το πρόστιμο για την κακοποίηση ζώου μπορεί να είναι 30.000 ευρώ αλλά κανένας αστυνομικός δεν το επιβάλλει.

Ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι «θέλουμε το κάθε ζώο να είναι τσιπαρισμένο και όλες οι υιοθεσίες να γίνονται υπό την επίβλεψη της Πολιτείας ώστε να μην μπορεί κάποιος να παρατήσει στο δρόμο ζωάκι».

avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα