Γ.Τσιρώνης για κλιματική αλλαγή:«Στα 700 δισ. ευρώ το κόστος για την Ελλάδα»

Earth-climate-changeΟ αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης παρευρέθηκε και μίλησε  στην εκδήλωση με θέμα «Η πρόκληση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και το COP21», διοργανώθηκε από την Επιτροπή Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, ενόψει των εργασιών της Συνόδου COP21 τον Δεκέμβριο στο Παρίσι, όπου η διεθνής κοινότητα αναμένεται να καταλήξει σε μία νομικά δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Ο κ.Τσιρώνης τόνισε ότι εάν η Ελλάδα δεν προσαρμοστεί  στην κλιματική αλλαγή μέχρι το 2100, σύμφωνα με τη μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδας,τότε το κόστος αυτής της αδράνειας θα προσεγγίσει τα 700 δισ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι  «εάν όλος ο πλανήτης δράσει συγκροτημένα, έχουμε μπροστά μας μία τεράστια ευκαιρία για μία νέα βιώσιμη ανάπτυξη, για νέες θέσεις εργασίας». Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι «χάρη στις γενναίες προσπάθειες που έκανε η Γαλλική κυβέρνηση, θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στο Παρίσι».

«Η σύνοδος COP21 στο Παρίσι είναι σημαντική, καθώς εκεί πρέπει να αποφασίσουμε ποιόν πλανήτη θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές» δήλωσε από την πλευρά του ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα  Κριστόφ Σαντεπί. Όπως ανέφερε, «ο πρόεδρος Ολάντ έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς πρόσφατα βρέθηκε στην Κίνα στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας».

Εκ μέρους της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων της Κλιματικής Αλλαγής της Τράπεζας της Ελλάδας ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός, ο οποίος συντόνισε τη συζήτηση, επεσήμανε ότι σύμφωνα με επιστημονικές μετρήσεις, το κόστος για τη χώρα μας σε περίπτωση προσαρμογής της στην κλιματική αλλαγή μπορεί να μειωθεί στα 400 δισ. ευρώ. «Αυτό δείχνει τη σημασία της έγκαιρης λήψης μέτρων και οργάνωσης σε επίπεδο αειφόρου ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το «σχέδιο Ολάντ», όπως το χαρακτήρισε, είναι «ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια για την παγκόσμια απειλή της κλιματικής αλλαγής».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα