Γ. Σταθάκης: «Σαφώς παίζει ρόλο» η συμμετοχή του ΔΝΤ στο τι θα γίνει με συντάξεις και φορολογικό

Η κυβέρνηση έχει τα εργαλεία αντιστάθμισης των μέτρων για συντάξεις και φορολογικό, θα δούμε ποια είναι η νέα πραγματικότητα έχοντας κλείσει το πρόγραμμα, ανάλογα με την συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ, που σαφώς παίζει ρόλο, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και στον Στάθη Σχινά.

 

Αναφορικά με το θέμα των μέτρων που έχουν ήδη νομοθετηθεί για το 2019-2020 στις συντάξεις και τις φορολογικές κλίμακες, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «το ΔΝΤ τους έδωσε έμφαση ως διαρθρωτικές αλλαγές, γι’ αυτό στο τέλος απεδέχθη και τα αντίμετρα και το μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», ενώ σε άλλο σημείο θύμισε ότι «το ΔΝΤ τα έθετε ως απαράβατο όρο και είχε θέσει βέτο».

Σήμερα, κατά τον ίδιο, «η κυβέρνηση έχει τα δημοσιονομικά εργαλεία για να τα αντισταθμίσει», αλλά «πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα έχοντας κλείσει το πρόγραμμα, την καινούργια πραγματικότητα που θα διαχειριστούμε ανάλογα με την συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ, που σαφώς παίζει ρόλο», στο τι θα γίνει τελικά.

«Η 21η Ιουνίου είναι πάρα πολύ σημαντική ημερομηνία, πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο κύκλος των συζητήσεων και 21 Ιουνίου θα έχουμε ένα πολύ πιο καθαρό τοπίο», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα