Γ. Σταθάκης: Ολα είναι πλέον ανοιχτά για τη ΛΑΡΚΟ, προέχει η διασφάλιση των εργαζομένων

«Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά» για τη ΛΑΡΚΟ, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης μετά από συνάντηση με βουλευτές και εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στην εταιρεία που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό το βάρος των νέων δεδομένων που δημιούργησε η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων προς την εταιρία.

Με την πρόσφατη δεσμευτική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επισημαίνει το ΥΠΕΝ, καθίσταται οριστική η απόφαση της Ε.Ε. του 2014 για την επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων, ύψους 136 εκατ. ευρώ πλέον τόκων, από τη ΛΑΡΚΟ στο ελληνικό δημόσιο. «Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό δημόσιο καλείται να ξεκινήσει διάλογο με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εκπόνηση σχεδίου επίλυσης του ζητήματος», τονίζεται από το υπουργείο.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι βασική επιδίωξη είναι να υπάρξει μέριμνα για τη διασφάλιση των εργαζομένων, παραθέτοντας ως παράδειγμα τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση για τη ΔΕΗ και πρόσθεσε: «Η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση δημιουργεί ένα νέο τοπίο. Όλα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά», ενώ διαβεβαίωσε ότι καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί εν κρυπτώ και όρισε νέα συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς εντός του Μαΐου.

Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές του νομού Φθιώτιδας, Ιωάννης Σαρακιώτης και Χρήστος Σταϊκούρας, νομού Ευβοίας, Νικόλαος Μίχος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Φάνης Σπανός, ο αντιδήμαρχος Ορχομενού, Ιωάννης Φουρτάκης, ο αντιδήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, Παναγιώτης Ματράκας, ο εκπρόσωπο του δημάρχου Λοκρών, Γιώργος Κάζας, καθώς και εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα