Γ. Σταθάκης: Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στις επενδύσεις

Ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, , τόνισε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας προέρχεται από τις ιδιωτικές επενδύσεις, η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη σε αυτές και το 2017 τα στοιχεία αναμένεται να δείξουν τριπλασιασμό των επενδύσεων. Μάλιστα, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος έκανε λόγο για εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών στην Ελλάδα.

Κάλεσε δε όσους αμφισβητούν την δυναμική των επενδύσεων να δουν την εικόνα του τρέχοντος έτους, τα στοιχεία που δείχνουν την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών και την ισχυρή ανάκαμψη, που στηρίζουν τις εξαγωγές, την τεράστια άνοδο του τουρισμού και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Ως παράδειγμα ανέφερε την ανάκαμψη των τουριστικών επενδύσεων στην Αθήνα, όπου χτίζονται 12 μεγάλα ξενοδοχεία.

Όσον αφορά στην τρίτη αξιολόγηση, ο κ. Σταθάκης απέφυγε να προβλέψει πότε θα κλείσει. Ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι θα «είναι πιο βατή γιατί έχει να κάνει με την εφαρμογή των συμφωνημένων».

Επίσης, όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός, τα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν θα αυξηθούν ενώ αναφερόμενος στο κοινωνικό τιμολόγιο σημείωσε πως η κεντρική ιδέα είναι να γίνει πιο κοινωνικό, να δίνει πιο πολλά κίνητρα σε αυτούς που είναι οι πολύ φτωχοί, να έχουν πολύ φτηνό ή δωρεάν ρεύμα.

Οι αποφάσεις πρόσθεσε- θα παρθούν άμεσα και έρχονται να διορθώσουν το προηγούμενο σύστημα, που ήταν ανορθολογικό και άδικο.

Όσον αφορά τα αυθαίρετα, ο κ. Σταθάκης είπε ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε χθες εισάγονται κοινωνικά κριτήρια για το ύψος των προστίμων που θα επιτρέπουν και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στο νόμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα