Γ.Σταθάκης:Τρίμηνη παράταση για την ένταξη των επιχειρήσεων του αναπτυξιακού του 2004

γυνβΤην απόφαση να παρατείνει την προθεσμία ένταξης των επιχειρήσεων που ήταν ενταγμένες στον αναπτυξιακό νόμο του 2004 και έχουν ολοκληρώσει το 50% του έργου, για τρεις μήνες, έως και τις 31 Μαρτίου του 2017, ανακοίνωσε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ο Γιώργος Σταθάκης.

Ο υπουργός αποφάσισε να δώσει το περιθώριο αυτό, μετά από σχετικά αιτήματα βουλευτών της αντιπολίτευσης που θεωρούσαν πολύ ασφυκτικό το πλαίσιο που δόθηκε για αυτές τις επιχειρήσεις, στην παρούσα συγκυρία.

Επίσης, με δεύτερη νομοτεχνική βελτίωση, ο κ. Σταθάκης αλλάζει την πρόβλεψη για την ίδια συμμετοχή, που υπάρχει σε διάφορα σημεία του νόμου και δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και προτείνει να καταργηθεί οποιαδήποτε πρόβλεψη για ιδία συμμετοχή.

Αλλάζει η διατύπωση για να είναι ακριβής η διάταξη και συμβατή με κανονισμό ΕΕ και γίνεται: “συμμετοχή φορέα στο κόστος του επενδυτικού σχεδίου μπορεί γίνει είτε μέσω ιδίων κεφαλαίων είτε με εξωτερική χρηματοδότηση με προϋπόθεση ότι το 25% συνολικού επενδυτικού κόστους δεν εμπεριέχει οποιαδήποτε ενίσχυση κρατική ή παροχή”.

Ο κ. Σταθάκης τοποθετήθηκε και σχετικά με την κριτική που έγινε στην κυβέρνηση για τη συμφωνία για το Ελληνικό, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει μία συμφωνία που εξειδικεύτηκε πλήρως τον Αύγουστο. “Είναι η συμφωνία υποσχεθήκαμε ότι θα την εφαρμόσουμε και το κάνουμε” πρόσθεσε ο υπουργός για να κλείσει υπογραμμίζοντας ότι η κριτική που ασκείται ήταν γνωστή στους πολίτες τον Σεπτέμβρη και δεν θεωρεί ότι κάποια επιμέρους σημεία της μπορούν να προκαλέσουν αναταραχή στην κυβέρνηση.

Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη και αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα