Γ. Σμπώκος κατά Α. Τζοχατζόπουλου και Β. Σταμάτη

Ο άλλοτε στενός του συνεργάτης και πλέον συγκατηγορούμενός του, Γιάννης Σμπώκος, εξαπέλυσε επίθεση στη Βίκυ Σταμάτη και τον Άκη Τσοχατζόπουλο, με αναφορά στην υπόθεση του “κυκλώματος εκβιαστών του Κορυδαλλού”, λίγο πριν κηρυχθεί το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τις παράνομες αμοιβές του πρώην υπουργού Άμυνας.

Ο συγκατηγορούμενος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη στην υπόθεση των “μιζών” για τα υποβρύχια και τα TORM1, κυριολεκτικά στο “παρά ένα” της λήξης της διαδικασίας των απολογιών ζήτησε τον λόγο από την πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για να απαντήσει, όπως είπε, σε όσα ισχυρίστηκε η σύζυγος του πρώην υπουργού τόσο στην απολογία της όσο και πρόσφατη συνέντευξη της σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

O κ. Σμπώκος, που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών, όπως και για άλλη υπόθεση εξοπλιστικών σε ισόβια κάθειρξη, αναφέρθηκε σε ισχυρισμό της κ. Σταμάτη ενώπιον του δικαστηρίου κατά την απολογία της στις 22 Μαρτίου, ότι “ένα πρόσωπο, που είχε άμεση σχέση με το περιβάλλον του άνδρα μου, μου είπε ότι πρέπει να απομακρύνει τον κ. Σμπώκο γιατί είναι η ¨τσάντα¨ του χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Αυτό έγινε το έτος 2000, που ο άνδρας μου ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας”.

Ο κατηγορούμενος, άλλοτε επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κ. Σταμάτη στην οποία, όπως είπε, απέστειλε και εξώδικο χαρακτηρίζοντας “χυδαίους και ψευδείς” τους ισχυρισμούς της τόσο στο δικαστήριο όσο και στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα. Μάλιστα ο κ. Σμπώκος, αφού επανέλαβε ότι είχε αποχωρήσει από τη θέση του στο υπουργείο Άμυνας από τον Μάρτιο του 2000 καθώς είχε εκλεγεί βουλευτής, εξαπέλυσε επίθεση και στον συγκατηγορούμενο του πρώην υπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά “ο σύζυγός της κ. Σταμάτη όχι μόνον άβουλος και εύπιστος δεν ήταν,  αλλά ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα να είναι ένα στρατηγικό μυαλό. Καταφανής επίσης είναι η συστράτευσή τους σε ένα σχέδιο – αφήγημα της εμπλοκής Σημίτη-Γιώργου Παπανδρέου το οποίο διακινούν και ανακοινώνουν προς κάθε κατεύθυνση με συνεντεύξεις και την προαναγγελία συγγραφής βιβλίων τους.”

Και ο κ. Σμπώκος συνέχισε: “ας μην ξεχνάμε εξάλλου ότι η μέθοδος της εκτροπής της πίεσης και των ευθυνών σε άλλους χρησιμοποιήθηκε και στη γνωστή υπόθεση των εκβιασμών των γνωστών ποινικών και των βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν εις βάρος της οικογένειάς μου και των συγγενών μου, με παρόμοια ψεύδη με αυτά της κ. Σταμάτη, προκειμένου να εκβιαστώ να τους δώσω χρήματα από αυτά που κι αυτή (καθόλου τυχαία) υποστήριξε τηλεοπτικώς ότι δήθεν έχω. Στην υπόθεση αυτή, όπως φυσικά γνωρίζει η κ. Σταμάτη, ελεγχόμενος ποινικά είναι και ο σύζυγός της.”

Μετά την παρέμβαση του κ. Σμπώκου η πρόεδρος κήρυξε το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας και διέκοψε τη δίκη για τις 14/6/2017, οπότε αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα