Site icon The Indicator

Γ. Πιτσιλής: Πολιτική η απόφαση για μια νέα ρύθμιση 100 δόσεων για όλους τους φορολογουμένους

Ερωτηθείς σε συνέντευξη για το εάν θα έβλεπε θετικά μια νέα ρύθμιση των 100 δόσεων για όλους τους φορολογουμένους, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής απαντά ότι οι “δοσοποιήσεις” έχουν καλή εισπραξιμότητα, σημειώνοντας πάντως ότι η απόφαση για περισσότερες δόσεις είναι πολιτική.

Οι έλεγχοι της τελευταίας πενταετίας έχουν μεγαλύτερα αποτελέσματα για τα ταμεία του Δημοσίου αναφέρει στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής. Επισημαίνει ότι η εισπραξιμότητα φτάνει στο 47%, ενώ αντίθετα για τις παλιές υποθέσεις κινείται κοντά στο 9%.

Όπως αναφέρει, όσο πιο πρόσφατοι είναι οι έλεγχοι τόσο μεγαλύτεροι είναι η εισπραξιμότητα. Από την τοποθέτηση του προκύπτει ότι οι λίστες έχουν περιορισμένο ενδιαφέρον, κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται και από τα στοιχεία. Αναφερόμενος στις παραγραφόμενες χρήσεις τονίζει ότι η φορολογική διοίκηση οφείλει να σεβαστεί τις επιταγές του κράτους δικαίου και να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματική την πρακτική των παρατάσεων από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Ο Κ. Πιτσιλής αποκαλύπτει ότι η φορολογική αρχή σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται προτάσεις για αλλαγή του συστήματος επιβολής των προστίμων και των προσαυξήσεων, ενώ αναφερόμενος στο λαθρεμπόριο καυσίμων τονίζει ότι ξεκίνησε η αξιοποίηση των στοιχείων από το ηλεκτρονικό σύστημα εισροών- εκροών.

Τέλος, μιλώντας για την αξιολόγηση των υπαλλήλων, θεωρεί ότι οι πολίτες που πασχίζουν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους περιμένουν την αξιοποίηση με τον καλύτερο τρόπο του ανθρώπινου δυναμικού.

Exit mobile version