Γ. Πεταλωτής:  Ψευτοδίλημμα η κριτική ότι πρόκειται να συνεργαστεί το ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ

Ο Γιώργος Πεταλωτής, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, απορρίπτει τη πρόταση περί Προοδευτικού Μετώπου που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως πρόκειται για ψευδεπίγραφη συμμαχία με στόχο την πολιτική του επιβίωση και μόνον.

Συνιστά «απαξία που υπερβαίνει την προσωπική αξιοπρέπεια των προσχωρούντων και μάλιστα με υπουργική ιδιότητα», η ένταξη των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα στη κυβέρνηση, υποστηρίζει.

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά ούτε με τη σοσιαλδημοκρατία ενώ προσθέτει ότι «υλοποιεί με συνεπή τακτικισμό σχέδιο να εμφανιστεί ως ήπια δύναμη της σοσιαλδημοκρατίας, η οποία πρέπει να περάσει μέσα από την απαξίωση και τη συκοφάντηση του Κινήματος Αλλαγής, που επιχειρεί όχι μόνο να διεμβολίσει αλλά και να εξασφαλίσει». «Το μόνο που δεν υπολογίζει όμως, είναι ότι ο χώρος που εκφράζει επί δεκαετίες τη σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας διαθέτει δυνάμεις σημαντικές με αξίες και αρχές, με συνεπή πολιτική στάση και ιδεολογία», συμπληρώνει.

Ο κ. Πεταλωτής δηλώνει ότι αποτελεί διαρκή προβοκάτσια, κυβερνητικών παραγόντων και διάφορων εμμονικών καλοθελητών και συκοφαντών, τα όσα λέγονται για την σύμπραξη του Γιώργου Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν ως στόχο να επωμισθεί ο πρώην πρωθυπουργός την επιδιωκόμενη διάλυση του Κινήματος Αλλαγής.

Απορρίπτει ως ψευτοδίλημμα τη κριτική ότι πρόκειται να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής με τη ΝΔ τονίζοντας ότι πρέπει να «προστατεύσει την ενότητά του κι αυτό είναι απαίτηση όλων των μελών του, την οποία διαπιστώνω προσωπικά με τις καθημερινές επαφές λόγω και της απόφασής μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής στο νότιο τομέα της Β? Αθηνών. Και η περιφρούρηση αυτή εξάλλου θα συμβάλλει και σε θετικά αποτελέσματα στις επικείμενες εκλογές».

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα