Γ. Πατούλης: Τα έσοδα από την νομιμοποίηση αυθαιρέτων να αποδίδονται στους δήμους

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργος Πατούλης, ζητεί τα έσοδα από τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων να αποδίδονται στους δήμους, για έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών με αφορμή χθεσινό σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Από το δημοσίευμα, αναφέρει ο κ. Πατούλης, επιβεβαιώνεται “ότι τα χρήματα που έχουν πληρώσει οι πολίτες για να τακτοποιήσουν τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες, τα οποία καταλήγουν στο “Πράσινο Ταμείο”, δεν χρησιμοποιούνται παρά σε ελάχιστο βαθμό για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου”.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη από τα 2 δισ. έσοδα που είχε το “Πράσινο Ταμείο” από την εφαρμογή των δυο τελευταίων νόμων για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ελάχιστα δόθηκαν στις τοπικές κοινωνίες, για την αύξηση του πράσινου και την απόκτηση νέων ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων. “Αυτό αποδεικνύει ότι ο τρόπος λειτουργίας του “Πράσινου Ταμείου” δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της ίδρυσης του, απλά χρησιμοποιούνται οι πόροι του για την εξυπηρέτηση των αναγκών ενός σπάταλου κι αντιπαραγωγικού κεντρικού κράτους”, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Επιπλέον, ζητά από το κράτος να δοθούν στους δήμους τα στοιχεία από τη νομιμοποίηση 78.000.000 τετραγωνικών μέτρων κύριων και βοηθητικών χώρων, ώστε “να επιβληθούν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων τα ανταποδοτικά τέλη και ο ΤΑΠ που τους αναλογούν”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα