Γ. Πατούλης: Πυλώνας ανάπτυξης για τη χώρα ο Τουρισμός Υγείας

Τις προοπτικές που ανοίγονται, προκειμένου ο Τουρισμός Υγείας να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας αλλά και ως κινητήριος δύναμη των τοπικών κοινωνιών, ανέπτυξε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και του Διεθνούς Κέντρου Ιατρικού Τουρισμού Γ. Πατούλης.

Στην ομιλία που πραγματοποίησε στη Διημεριδα που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης με θέμα «Τουρισμός Υγείας….Προορισμός Κρήτη» από τους Ιατρικούς Συλλόγους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου, Σητείας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη διαμόρφωσης μίας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης του Τουρισμού Υγείας με στόχο να συμβάλλει στην τόνωση της εθνικής οικονομίας.

«Από την Αυστραλία, την Αμερική και την Ινδία έως την Κρήτη, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού εργάζεται συστηματικά για να καταστήσουμε τον τουρισμό Υγείας στρατηγικό παίκτη στη σκακιέρα της ανάπτυξης», σημείωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει και μπορεί να αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα αυτής της εθνικής προσπάθειας και σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα και τον κόσμο του επιχειρείν, να συμβάλλει στη διαμόρφωση του ανταγωνιστικού προφίλ και της διεθνούς προβολής των πακέτων ιατρικών υπηρεσιών τουρισμού της χώρας μας.

Στη Διημερίδα την οποία συντόνισε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων Π. Ορφανουδάκη, αναφέρθηκε στη συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χ. Βαβουρανάκης, ο οποίος σε συνεργασία με τους Πρόεδρους των Ιατρικών Συλλόγων Χανίων Π. Ορφανουδάκη, Ρεθύμνου Γ. Στεφανάκη, Λασιθίου Κ. Νικολαράκη και Σητείας Ι. Κατσαράκη και την Περιφέρεια Κρήτης ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχεδιαστεί ο δρόμος που οδηγεί στην ανάπτυξη μέσα από τον θεματικό τουρισμό Υγείας.

Σκοπός τους, όπως υπογράμμισε, να ενεργοποιηθούν όλες οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθεί το άριστο ιατρικό δυναμικό, με οδηγό την ποιότητα και την καινοτομία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα