Γ. Πατούλης: «Ούτε με τον Πινοσέτ, ούτε με τον Μαδούρο»

«Δεν θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω τη στήριξη του κόμματος του κ. Τσίπρα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή αναφορά του Πρωθυπουργού στο πρόσωπό του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για τα πρόσωπα που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές και, περιγράφοντας το πολιτικό προφίλ τους, έσπευσε να διευκρινίσει ότι «δεν ξέρω αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να στηρίξει τον κ. Πατούλη. Νομίζω όχι.»

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, «πολύ σωστά έβαλε τις διαχωριστικές γραμμές που μας είναι γνωστό ότι μας χωρίζουν».

«Για εκείνον, το δίλημμα είναι να διαλέξουμε ανάμεσα στο μοντέλο Πινοσέτ η στο μοντέλο Μαδούρο. Για μένα, το δίλημμα είναι: -Είτε να διαλέξουμε μεταξύ ενός υπέρ συγκεντρωτικού, γραφειοκρατικού και κομματικά ελεγχόμενου Κράτους, με την Αυτοδιοίκηση σε ρόλο κομπάρσου. Αυτό είναι το μοντέλο κράτους του κ. Τσίπρα. -Είτε να χτίσουμε από την αρχή ένα νέο Κράτος, με αποκέντρωση πόρων, αρμοδιοτήτων και ευθυνών, με ισχυρή , οικονομικά ανεξάρτητη και λειτουργικά αυτόνομη αυτοδιοίκηση. Χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και χωρίς τον ασφυκτικό έλεγχο του κεντρικού κράτους», πρόσθεσε.

Όπως είπε δεν θέλει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε και την επιδίωξε.

«Πρώτον γιατί έχω μάθει να δίνω μάχες διεκδικώντας τη στήριξη της κοινωνίας, και όχι των κομμάτων. Και δεύτερον, γιατί υπηρετούμε άλλη ιδεολογία. Εγώ δεν είμαι ούτε με το Μαδούρο, ούτε με τον Πινοσέτ. Είμαι με την αυτοδιοίκηση και με τους πολίτες», τόνισε

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι αντίθετος με την εκχώρηση της μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας, στο κράτος των Σκοπίων.

«Ας στηρίξει λοιπόν όποιον έχει τις ίδιες με αυτόν απόψεις στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν ποιος είναι ο καλύτερος και ικανότερος. Εγώ εμπιστεύομαι την κρίση τους και δεν την φοβάμαι, όπως την φοβούνται άλλοι που κυκλοφορούν νύχτα και κρύβονται πίσω από κλούβες και ΜΑΤ», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα