Γ. Πατούλης: Η αναγκαία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους αναβάλλεται για το αόριστο μέλλον.

“Η αναγκαία μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους αναβάλλεται για το αόριστο μέλλον” τονίζει ο Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τον “Κλεισθένη 1”. “Ζητούμε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης , τουλάχιστον δύο μηνών , πριν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση” τονίζει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: “Λάβαμε σήμερα στις 4 το μεσημέρι από το Υπουργείο Εσωτερικών το κείμενο του σχεδίου νόμου , που αφορά την αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους.

Από την πρώτη ανάγνωση των 237 άρθρων του, διαπιστώνουμε ότι δεν προωθούνται σημαντικές τομές , δεν προωθείται η αποκέντρωση και η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος προς την αυτοδιοίκηση, δεν εισακούστηκαν οι μεταρρυθμιστικές προτάσεις που καταθέσαμε εδώ και σχεδόν δυο χρόνια στο δημόσιο διάλογο.

Με εξαίρεση την αλλαγή του εκλογικού συστήματος , που θα δημιουργήσει ακυβερνησία και προβλήματα στη λειτουργία των Δήμων, δεν προωθείται καμία σημαντική αλλαγή στη λειτουργία του κράτους.

Με βάση τον “οδικό χάρτη” που έχει ήδη αποφασιστεί στο προηγούμενο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. , θα προχωρήσουμε στις παρακάτω άμεσες πρωτοβουλίες

1. Στη σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, την προσεχή Τετάρτη 2 Μαΐου , στις 11 το πρωί, προκειμένου να αξιολογηθεί το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και να καθορισθούν οι τρόποι δράσης της Αυτοδιοίκησης.

2. Στη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων όλων των Δήμων της χώρας στις 7 και 8 Μαΐου , καθώς και των Δ.Σ. των ΠΕΔ στις 10 και 11 Μαΐου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις πάνω στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

3. Στη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ και κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ κι ΕΝΠΕ στις 17 και 18 Μαΐου, στην Αθήνα.

Με συντονισμένες κινήσεις , με ενότητα κι αποφασιστικότητα όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων, θα δώσουμε τον αγώνα για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού μας και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις τοπικές μας κοινωνίες.

Ζητούμε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης , τουλάχιστον δύο μηνών , πριν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα