Γ. Πατούλης: Άμεσα μέτρα για να γίνει το Πεδίο του Άρεως πάρκο αναψυχής

Την λήψη άμεσων μέτρων για να βρεθεί μία οριστική και μόνιμη λύση για το Πεδίο του Άρεως που έχει μετατραπεί από πάρκο αναψυχής σε κέντρο ανομίας, διακίνησης ναρκωτικών και άνθισης του παρεμπορίου, ζήτησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης ,στο πλαίσιο παρέμβασής του σε ημερίδα που διοργάνωσε στο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίο του Άρεως, η Κίνηση Πολιτών, την Κυριακή 1η Απριλίου 2018.

«Πρόκειται για ένα Πάρκο 230 στρεμμάτων μοναδικό σε έκταση και ομορφιά στην Αθήνα το οποίο εξαιτίας της αδιαφορίας της Περιφέρειας που έχει την αρμοδιότητα της διαχείρισης του, έχει μετατραπεί σε κλειστό γκέτο παραβατικότητας αποκλείοντας την πρόσβαση στους πολίτες της Αθήνας» τόνισε και πρόσθεσε πως για την θλιβερή εικόνα που επικρατεί στο Πάρκο πρέπει να επιληφθούν επίσης τα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Καυτηριάζοντας την απουσία εκπροσώπων των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης από την ημερίδα ο κ. Πατούλης εστίασε στο θέμα των ναρκωτικών επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:

«Στο πάρκο γίνεται εμπόριο ψυχών. Το αρμόδιο υπουργείο Υγείας οφείλει να δημιουργήσει χώρους απεξάρτησης για αυτούς τους ανθρώπους, που κινδυνεύουν καθημερινά. Ανάλογες ευθύνες έχει και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το οποίο οφείλει να μεριμνήσει για την αύξηση της αστυνόμευσης στην περιοχή αλλά και την ενίσχυση του φωτισμού για την αποτροπή φαινομένων παραβατικότητας».

Παράλληλα ο κ. Πατούλης υπογράμμισε την ανάγκη η Περιφέρεια να μεριμνήσει για την επαναλειτουργία των αναψυκτηρίων με πρώτο το εγκαταλελειμμένο Green Park τα οποία, όπως ανέφερε, θα ενδείκνυνται για κοινωνικές εκδηλώσεις με στόχο την προσέλκυση των πολιτών αλλά και για την κατασκευή υπαίθριων γυμναστηρίων και άλλων αθλητικών χώρων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα